AAA

OMS | 14.06.2017 13:10

U Bogatiću nagrađeni aktivisti Crvenog krsta


Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, koji se obeležava danas, na svečanosti u Crvenom krstu Bogatića uručena su priznanja pojedincima i kolektivima za višegodišnje pregalaštvo u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Sedam aktivista nagrađeno je srebrnim znakom Crvenog krsta Srbije, a po dva zlatnim znakom i medaljom, dok je 70 zaslužnih pojedinaca i kolektiva dobilo zahvalnice Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Bogatića za doprinos realizaciji programskih aktivnosti.

Nagrađenima je u ime lokalne samouprave čestitao pomoćnik predsednika Opštine Nebojša Petronić, zahvaljujući im se za nesebično zalaganje u sprovođenju akcija dobrovoljnog davanja krvi i ostalih humanitarnih akcija Crvenog krsta.

Dražen Pavić, sekretar Crvenog krsta Bogatić podsetio je na impozantne rezultate u dobrovoljnom davalaštvu krvi, koji ovu organizaciju svrstavaju među uspešnije u državi.

"Prošle godine u 22 akcije koje su organizovane u svim selima Opštine Bogatić prikupljeno je 1160 jedinica krvi. Očekujemo da ova godina bude još uspešnija jer se iz godine u godinu povećava broj dobrovoljnih davalaca, a ohrabrujuće je i što se uključuje sve više mladih", istakao je Pavić.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.