AAA

OMS | 16.06.2017 12:30

Šabačka sela ujedinio zajednički cilj

Druga faza izgradnje parohijskog doma u Nakučanima privedena je kraju izlivanjem ploče na objektu. Za zidanje doma i nalivanje ploče dobrovoljno su se angažovali meštani tri sela: Nakučana, Bojića i Sinoševića. Gradilište je posetio gradonačelnik Nebojša Zelenović, sa saradnicima, i tom prilikom pohvalio slogu stanovnika tri sela, ujedinjenih oko zajedničkog cilja. On je napomenuo da se suština politike povraćaja novca od poreza u mesne zajednice ogleda na ovom primeru, u kom su se meštani tri sela dogovorili da je zajednički interes da se izgradi novi parohijski dom.„Na Skupštini grada Šapca doneli smo jednu od najvažnijih odluka, koja treba da potpuno promeni prilike u našem gradu, a u budućnosti, nadam se i u celoj Srbiji. Osnaživanje gradjana i njihovo uključivanje u javni život, njihovo promišljanje i stav o javnim poslovima je ono što mi želimo da dobijemo kao reakciju na novu odluku. Grad Šabac će pratiti ovakve projekte i finansijski ih podržavati. Ovim budimo novu životnu energiju, koja će našim sugradjanima obezbediti bolje uslove za život“, rekao je gradonačelnik Šapca i pohvalio meštane Nakučana koji planiraju da sledeći projekat koji će biti finansiran od sredstava od povraćaja od novca u njihovu mesnu zajednicu bude uređenje likovne kolonije.

Prodan Panić, meštanin Nakučana i odbornik u Skupštini grada Šapca, kaže da je posle radova koju si bili na crkvi i školi, gradnja parohijskog doma ideja koja je ujedila tri sela. On se zahvalio Gradu Šapcu što je doneo odluku koja će meštanima seoskih  i prigradskih mesnih zajednica omogućiti da novac koji se prikupi od poreza ostane njima na korišćenje.

Prema rečima Slaviše Markovića, starešine crkve u Nakučanima, za godinu dana koliko traju radovi, izgradjen je prvi sprat objekta i izlivena ploča. Kako je kazao, radovi se odvijaju brže od planiranog, a sve zahvaljujući dobroj volji i pomoći meštana.
Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.