AAA

OMS | 19.06.2017 12:00 > 19.06 12:10

Šabac investira u seoske škole

U školski objekat u Beloj Reci biće uvedeno parno grejanje ove godine, a školsko dvorište dobiće sportske terene. Pored rekonstrukcije škole, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik Saveta Mesne zajednice “Bela Reka” Sreten Živanić najavili su i uređenje centra sela.
Govoreći o radovima u Beloj Reci, gradonačelnik Šapca je rekao da je opredeljenje Grada da stvori jednake uslove školovanja za svu decu sa teritorije Šapca.

„Škola u Lipolistu nam je važna prvenstveno jer je osmogodišnja i mora da ima iste uslove kao bilo koja škola u Šapcu. Ove godine rekonstruisaćemo školu u Beloj Reci i urediti centar sela. Želimo da građani odlučuju šta je njima najvažnije, a mi ćemo ih podržati. Novac prikupljen od poreza na imovinu ostaje u mesnim zajednicama i meštani će odlučivati kako da ga troše. To treba da probudi novu energiju koja će dovesti do niza dobrih odluka na čitavoj teritoriji Šapca”, kazao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Izdvojeno odeljenje Osnovne škole “Vojvoda Stepa” u Beloj Reci pohađa 50 učenika, što je po oceni predsednika Saveta MZ Sretena Živanića dokaz da mladi ostaju na selu.

„Bela Reka ima oko 1000 stanovnika, broj učenika u školi je signal da mladi žele da ostanu na selu, sportski sadržaji i poboljšanje uslova u školi daju im podršku i mi tu inicijativu pozdravljamo”, poručio je Sreten Živanić.

Grad Šabac iz svog budžeta za 2017. godinu opredelio je 20 odsto za investicije u obrazovanje.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.