AAA

OMS | 19.06.2017 12:05

U srednjoj školi u Bogatiću veterinari i kuvari - dualno


U Mačvanskoj srednjoj školi, jedinoj srednjoškolskoj ustanovi u opštini Bogatić, svršenim osnovcima je za upis u prvi razred u novoj školskoj godini na raspolaganju  ukupno 200 mesta. Od ovog broja 180 učenika će se upisati kao redovni, u šest odeljenja trogodišnjeg i četvorogodišnjeg školovanja i 20 kao vanredni."U četvorogodišnjem trajanju su obrazovni profili ekonomski tehničar, veterinarski tehničar, carinski tehničar, mašinski tehničar motornih vozila i tehničar drumskog saobraćaja. U odelјenjima ovih obrazovnih profila biće upisano po 30 redovnih i 3 vanrednih učenika. Obrazovni profil kuvar, u trogodišnjem trajanju, upisaće 30 redovnih i 5 vanrednih učenika", istakla je Milica Dražić, direktorka Mačvanske srednje škole u  Bogatiću.

Ona je dodala da će, prema planu upisa, odelјenja veterinarskog tehničara i kuvara u sistemu dualnog obrazovanja.

Mačvansku srednju školu pohađa 600 učenika, uglavnom sa područja opštine Bogatić, ali i iz susednih opština, Šapca i Sremske Mitrovice.U nastavnom procesu učestvuje oko 60 nastavnika. Nastava se odvija u savremenim učionicama i kabinetima za stručne predmete.

Do početka nove školske godine škola će dobiti savremenu fiskulturnu salu, čija izgradnja se privodi kraju, a od polugodišta naredne školske godine još tri nove učionice i zubnu ordinaciju, čija izgradnja je dogradnjom školske zgrade iz sredstava Evropske investicione banke, počela prošle sedmice.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.