AAA

OMS | 04.07.2017 12:10

Pomoćnik ministra prosvete u Bogatiću


Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za srednje obrazovanje Aleksandar Pajić izjavio je u Bogatiću da će do početka nove školske godine biti usvojen Zakon o dualnom obrazovanju i da će u novoj školskoj godini u Srbiji biti 127 odelјenja u sistemu dualnog obrazovanja.Pajić je dodao da je više od dve hilјade kompanija zainteresovano da napravi sponu svoje proizvodnje sa školama, odnosno učenicima, te da će to biti kompleksan sistem koji će davati rezultate.

"Ministarstvo prosvete je pripremilo četiri zakona koji su prošli javnu raspravu, a među njima je i Zakon o dualnom obrazovanju. Komentari na nacrt zakona su uvaženi, neki su ugrađeni u tekst i čeka se početak skupštinskog zasedanja da bi ušli u skupštinsku proceduru i bili usvojeni do septembra", rekao je Pajić.

On je u Mačvanskoj srednjoj školi u Bogatiću prisustvovao osvećenju temelјa novih učionica, čija je izgradnja počela pre desetak dana. Dogradnju ove škole, koju pohađa oko 600 učenika finansira Evropska investiciona banka, a radovi koštaju 123.000 evra.

Osvećenje je obavio episkop šabački Lavrentije sa sveštenstvom. 

Pajić je razgovarao i sa učenicima koji su se upisali u prvi razred u Mačvanskoj srednjoj školi. Sa direktorkom škole Milicom Dražić i predstavnicima lokalne samouprave podelio je zadovolјstvo što je nakon prvog upisnog kruga od planiranih dve stotine ostalo svega osam slobodnih mesta.

"To je dokaz da je škola dobro planirala upis i da je Ministarstvo imalo sluha za dobre škole. Ova investicija će pospešiti upis narednih generacija i doprineti unapređenju kvaliteta obrazovanja koje ova ustanova pruža", kazao je Pajić.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke).


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.