AAA

OMS | 05.07.2017 14:30

Šapčanke Jana i Irina muzikom osvojile Berlin

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović organizovao je danas u Gradskoj kući prijem za  Irinu Brodić i Janu Ilić, pijanistkinju i flautiskinju, mlade šabačke umetnice, koje su na drugom Internacinalnom muzičkom festivalu u Berlinu osvojile treće mesto i najbolji plasman u svojoj kategoriji.Dvanaestogodišnja pijanistkinja Irina Brodić nosi samo pozitivne utiske iz Berlina i ističe da joj je to omiljeni nastup u ovoj godini. Kaže da joj je dodatni vetar u leđa, da pruži maksimum na nastupu u Berlinskoj filharmoniji, dala Jana sa svojom flautom.

„Sala u kojoj smo nastupale je jedna od najlepših, najakustičnih i najprestižnijih u svetu. Napravljena je u obliku latice cveta, a publika sedi oko izvođača. Kada sam sela za klavir, poželela sam da zauvek ostanem i sviram u toj sali. Jana i ja smo zajedno donele novu energiju i prenele emociju i ljubav prema muzici. Kada nastupamo zajedno, imamo dodatno samopouzdanje, jer verujemo jedna drugoj“, rekla je Irina Brodić.

Jana Ilić, jedanaestogodišnja flautiskinja, kaže da je veoma zadovoljna što sarađuje sa Irinom Brodić.

„Irina ima muziku u sebi, ja imam muziku u sebi, a zajedno se trudimo da tu emociju prenesemo na publiku, što nas čini posebnim tandemom. Mnogo nam znači podrška i pohvale koje dobijamo, a zahvalne smo gradonačelniku i Gradu što sam nam pomogli da otputujemo u Berlin. Da nije bilo podrške koju svakodnevno dobijamo, možda i ne bi ostvarile ovako veliki uspeh“, dodala je Jana Ilić.

Gradonačelnik Zelenović je istakao da su deca kao što su Jana i Irina ponos ne samo Šapca, nego i cele Srbije.

„Obaveza Grada Šapca, kao odgovorne lokalne samouprave, je da brine o vrednoj i uspešnoj deci i da podržava sve talente našeg grada. Irina i Jana treba da budu primer i drugima, kako se upornošću, vrednim i mariljvim radom mogu ostvariti i najviši rezultati i postizati međunarodni uspesi. Zahvalan sam i njihovim roditeljima i profesorima koji ih podržavaju na njihovom putu ka uspehu“, rekao je gradonačelnik i podsetio da Šabac izdvaja 20 odsto za obrazovanje i sedam odsto za kulturu, što čini dobru polaznu osnovu za razvoj talentovane dece.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke).


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.