AAA

OMS | 06.07.2017 10:05

Ivanjdanski sabor na Drini kod Bogatića

U Badovincima, kod Bogatića, u organizaciji mesne zajednice Badovinci i Turističke organizacije opštine Bogatić, sutra se održava tradicionalna manifestacija "Ivanjdanski dani". Od ranog jutra do kasnih večernjih sati, na obali Drine, posetioci će moći da prate više zabavnih i kulturnih programa.

Već od devet časova, na memorijalnom ribolovačkom turniru "Slobodan Erdevički Biber", najmlađi ribolovci će se takmičiti u pecanju kesega, a lovci u gađanju glinenih golubova.

Od deset časova startuje "Biciklijada". U rekreativnoj vožnji biciklom moći će da učestvuju svi koji se prijave. I dok zagovornici zdravih stilova života dvotočkašima budu krstarili neotkrivenim stazama kraj Drine, otvaranjem izložbe slika na otvorenom biće označen završetak slikarske kolonije "Most". Gosti će imati priliku da razgledaju radove nastale na ovoj tradicionalnoj koloniji.
Poklonici  tradicije i zdrave hrane moći će da degustiraju proizvode pripremljene po starinskim receptima ili da ih kupe, kao i suvenire iz Mačve. Sve to će tokom celog dana biti dostupno na štandovima pod otvorenim nebom, na Sajmu narodnih rukotvorina, hrane i pića.

Od osamnaest časova, na poljani ispod Pavlovića mosta počeće viteško nadmetanje mladića iz Mačve u spretnosti, snazi i brojnim veštinama, nazvano "Čobanski višeboj".

Na kraju, od dvadeset časova do ponoći sleduje uživanje u igri i pesmi, uz folklorne ansamble, svirače, pevače i glumce amatere.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke).

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.