AAA

OMS | 09.08.2017 15:10

Šabac dobio Savet za brigu o porodici

Predstavnici novoformiranog gradskog Saveta za brigu o porodici danas su gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću predstavili plan i program ovog tela. Naglašavajući očuvanje i promociju tradicionalnih porodičnih vrednosti kao ciljeve, Ivana Djordjević, predsednica Saveta, navela je sve veću potrebu za unapredjenjem kvaliteta života starih lica i osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

"Savet za brigu o porodici baviće se aktuelnim problemima savremene porodice, medju kojima se izdvaja nasilje u porodici. Nezaobilazne teme biće jačanje tolerancije i društvenog dijaloga, solidarnosti, empatije i ekološke svesti. Kroz različite edukativne forme, kulturne i zabavne programe, Savet za brigu o porodicu ukazivaće na konkretne radnje i običaje koji su danas zanemareni a čine nerazdvojni deo društvenog i nacionalnog identiteta i pozitivno utiču na odrastanje i formiranje zdravih i stabilnih ljudi", rekla je Ivana Djordjević.

Članovi Saveta za brigu o porodici su predstavnici Grada Šapca, ustanova socijalne i zdravstvene zaštite, škola i nevladinog sektora, a saradjivaće sa institucijama i organizacijama relevantnim za teme kojima se bavi: Ministarstvom unutrašnjih poslova, pravosudjem, ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite. Naredni korak je izrada lokalnog akcionog plana.

Zahvalivši se odbornici u Skupštini grada Šapca Ivani Djordjević na inicijativi i želji da implementira u realan život zajednički rad više različitih gradskih službi, gradonačelnik je istakao važnost tema koje se bave očuvanjem porodice.

"Šabac ima bogatu paletu socijalnih, zdravstvenih u uopšte društvenih usluga. A da bi se dalje razvijali, potrebno je da porodica bude u fokusu. Očekujem da će Savet za brigu o porodici pomoći da donosimo bolje odluke, na korist gradjana, i da ćemo do kraja godine imati prve predloge o poboljšanju gradskih mera", naveo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke
)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.