AAA

OMS | 14.08.2017 14:15

U Šabac po recept za probleme apotekara

Da je Šabac na dobrom putu u rešavanju problema u kom se nalazi Apoteka „Šabac“ i zaposleni u ovoj ustanovi, potvrdili su danas predstavnici Apoteke „Pančevo“, koji su po preporuci Ministrastva zdravlja došli u Šabac, da čuju savete i sugestije u rešavanju problema njihove apotekarske ustanove.Milan Babić, v.d. direktora Apoteke „Pančevo“, ocenio je da im je današnji razgovor veoma važan, jer su čuli sugestije od kolega iz Šapca i razmenili iskustva. On je podsetio na lošu situaciju u kojoj se nalazi ustanova na čijem je čelu, jer su bez struje, grejanja, nemaju server, pa Apoteka „Pančevo“ i ne radi iz tehničkih razloga.

Razgovarali smo i o racionalizaciji i broju zaposlenih, i pokušaćemo da se ugledamo na dobar primer i način na koji su to sproveli u Šapcu. Ministarstvo zdravlja nas je zato uputilo na Šabac, jer su ovde racionalizaciju broja zaposlenih dobro regulisali u pravnom smislu. Ministarstvo nema nikakve zamerke na način na koji je to urađeno u Šapcu, istakao je Babić.

Jelena Jekić, načelnica Gradske uprave grada Šapca, istakla je da je Ministarstvo zdravlja kao primer dobre prakse prepoznalo konkretna rešenja, iskustva i način na koji je Grad pomogao Apoteci „Šabac“ u racionalizaciji broja zaposlenih u ovoj ustanovi.

Grad Šabac i Gradska uprava su aktivno učestvovali u procesu sprovođenja programa racionalizacije. Pružali smo pravnu i tehničku podršku zaposlenima i stavili svoje resurse na raspolaganje Apoteci. U koordinaciji Gradske uprave, rukovodstva Apoteke i Ministarstva zdravlja, u kratkom roku smo uspeli da dobijemo saglasnost Ministarstva na Pravilnik o sistematizaciji. Onog momenta kada je stigla saglasnost na Pravilnik, počeli smo sa sprovođenjem anekete i obaveštavanjem zaposlenih o njihovim pravima. Sledeći korak  bila je izrada rešenja o sporazumnom raskidanju radnog odnosa. Deset dana nakon što smo Ministarstvu poslali rešenja, sredstva za otpremnine za 40 radnika su bila uplaćena. Ovo je dokaz da je Grad Šabac učinio dobre korake i da je na pravom putu za rešavanje problema u kojim su se našli Apoteka „Šabac“, ali i sve ostale apotekarske ustanove u Srbiji, rekla je Jelena Jekić.

Izdavanjem objekata u zakup, Apoteka „Šabac“ je obezbedila 72 miliona dinara, a očekuje se i 50 miliona nakon prodaje lokala u Hotelu „Sloboda“, što je deo svojine Apoteke.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.


(Kraj OMS poruke)

 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.