AAA

OMS | 17.08.2017 12:25

Šapčani organizuju 8. Cerski marš

Udruženje građana "Cerski marš" pozvalo je građane da se u nedelju 20. avgusta, u 7 časova okupe na Trgu šabačkih žrtava u Šapcu i krenu u 8. Cerski marš, do Tekeriša "na dan kada je vojska koju su činili naši preci, oni koji su obeležili našu prošlost, sadašnjost i budućnost, zauzeli vrhove plane Cer i tako dobili bitku koja je prva pobeda saveznika u Velikom ratu".

"Tog dana mladi iz Šapca i skoro svih gradova Srbije i Republike Srpske marširaće od Šapca do Tekeriša da, još jednom, pokažu  veru, nadu, ljubav, poštovanje predaka i pravo, lepo lice Srbije. Ono što Srbija zaista jeste, ono što je nekada bila i ono što će, uprkos svemu i u inat svemu uvek biti. Danas je to važnije no ikada. Pokažimo da Srbije i Srba, pored svega i u inat svemu ima i da će je, i da će nas, uvek biti, navodi se u pozivu Udruženja građana "Cerski marš".
Osmi Cerski marš posvećen je vojvodi Živojinu Mišiću, a poruka su njegove reči: "Jedan koji hoće uvek je jači od dvojice koji moraju".
Prošle godine marš je bio posvećen vojvodi Stepi Stepanoviću, a prethodni najmlađem kaplaru u istoriji ratovanja Momčilu Gavriću.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.