AAA

OMS | 17.08.2017 13:45

U Šapcu se bave stvarnim potrebama ljudi

Tabanović, jedno od sela u kom će na jesen biti organizovano glasanje o potrošnji novca iz budžeta Mesne zajednice, posetio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. On je sa meštanima razgovarao o odluci grada koja će im omogućiti da sami odlučuju o svom novcu.

Mesna zajednica "Tabanović" na računu ima 2.742.411 dinara, a Savet Mesne zajednice predložiće da se ovaj novac investira u izgradnju crkve.

"Selo je veliko, a nemamo crkvu, zato će Savet predložiti gradjanima da se novac koji imamo na računu potroši za ovu namenu. Pozdravljam Odluku grada da svi mogu da glasaju o predlozima. Do sada je nas devet iz Saveta odlučivalo o novcu, sada celo selo može da glasa i to je pošteno", rekao je Milan Ivanović, predsednik Saveta MZ "Tabanović".

Mogućnosti je mnogo jer je budžet mesne zajednice jedan od najvećih, pa ne čudi što su i meštani već imali puno predloga. Svoje ideje za glasačku listu moći će uskoro da predlože, kada se završi upis u spisak za glasanje.

Gradonačelnik je istakao da ova odluka grada nije demagogija nego mehanizam koji će iskazati stvarne potrebe gradjana.

"Gradjani odlučuju, ali i predlažu, kao što to rade u Švajcarskoj. U Šapcu se bavimo stvarnim potrebama ljudi, a sada imamo mehanizam da se te stvarne potrebe najneposrednije i najdirektnije realizuju, sa onoliko novca koliko ga ima. Ljudi imaju različite potrebe, a novca naravno nema za sve. Zato je prirodno da se o najvažnijim potrebama u jednoj zajednici glasa. Promena Srbije treba da krene baš iz sela", podvukao je Zelenović.

Pomoćnik gradonačelnika Jelena Topalović Petrović pozvala je meštane Tabanovića da se upišu u spisak za glasanje koji će im omogućiti da odlučuju o svom novcu i podsetila da pravo upisa imaju svi punoletni gradjani.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.