AAA

OMS | 21.08.2017 13:30

U Šapcu otvoren matematički kamp

Dvanaesti Letnji matematički kamp u OŠ „Nikolaj Velimirović“ u Šapcu svečano je otvoren danas i trajaće do 26. avgusta.Letnji matematički kamp je ogranizovan za učenike od trećeg do osmog razreda osnovne škole, a ciljevi Kampa su povezivanje učenika sličnih interesovanja, zaljubljenika u matematiku, kao i proširenje znanja djaka kroz vršnjačko učenje.

Za učešće u ovogodišnjem Matematičkom kampu prijavilo se blizu 200 učesnika, od kojih je 40 gostiju koji nisu učenici šabačkih škola.

Kamp jedinstvenim čini i to što je učešće djaka besplatno, a rad predavača i organizatora volonterski. Za decu van Šapca obezbedjeni su smeštaj, hrana i prevoz tokom trajanja Kampa, a za sve učesnike predavanja iz matematike u prepodnevnim časovima, poseta znamenitostima grada u popodnevnim i motivaciona predavanja u večernjim časovima.

Kamp se organizuje po programu koji su sastavili nastavnici i učitelji OŠ „Nikolaj Velimirović“, uz pomoć bivšeg učenika ove škole Miloja Joksimovića.

Predvidjeno je da se održi ukupno 240 časova matematike. Nakon predavanja biće organizovano takmičenje iz matematike u svim razredima.

Predavači su učitelji i nastavnici OŠ „Nikolaj Velimirović“, najuspešniji bivši učenici ove škole i učenici Matematičke gimnazije iz Beograda.

Za goste van Šapca pripremljen je bogat sadržaj u satima odmora. Učesnici Kampa će posetiti centar grada, gradski trg, crkvu i pešačku zonu, Stari grad, Narodni muzej, Biblioteku šabačku i Park nauke na Letnjikovcu.

Tradicija Letnjih matematičkih kampova su i motivaciona predavanja. Na ovogodišnjem Kampu predavanja će održati predstavnici „Telekoma“, prof. Vladimir Stojanović iz izdavačkog preduzeća „Matematiskop“ i Srdjan Stefanović, jedan od najboljih studenata Matematičkog fakulteta u Beogradu, a bivši učenik OŠ „Nikolaj Velimirović“.

Pored OŠ „Nikolaj Velimirović“ u organizaciji Kampa učestvuju Gradska uprava Šapca i Kompanija „Telekom“, koji su školi pružili finansijsku, logističku i medijsku podršku.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.