AAA

OMS | 30.08.2017 10:35

Prvi šabački maraton 10. septembra

Prvi Šabački maraton u atletici, zakazan za nedelju 10. septembra, najavljen je danas u Gradskoj kući. Na konferenciji za novinare predstavljeni su trkači iz zemlje i inostranstva, a o organizaciji i detaljima događaja govorili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Ranko Samardžić, predstavnik organizatora i Ivan Miškeljin, državni prvak u maratonu i promoter ovogodišnjeg Šabačkog maratona.

Obraćajući se medijima, gradonačelnik Zelenović je kazao da je ideja za organizaciju ovog maratona potekla od građana Šapca, koji su izrazili želju da imaju svoju gradsku, maratonsku trku.

Pošto je Šabac grad koji podržava sve sportske aktivnosti i pomaže u razvoju sportske infrastrukture, prirodno je da smo podržali ovakvu ideju. Ponosan sam što ćemo 10. septembra imati prvu, veliku, maratonsku trku u gradu, prvi Šabački maraton. Siguran sam da će Šapčani, poznati po svom sportskom duhu i ljubavi prema sportu, doći u velikom broju da podrže trkače, rekao je Zelenović.

Ranko Samardžić je zahvalio predstavnicima Grada Šapca i sponzorima na pomoći u organizaciji. Najavio je da će Asmir Kolašinac i Mihail Dudaš biti specijalni gosti prvog Šabačkog maratona i će na kraju trke dodeliti medalje i pehare najuspešnijima. On je najavio da će pored naših poznatih atletičara učestvovati i trkači iz Maroka i Kenije.

Ovo će biti međunarodna trka, trka sa licencom, tako da će svi rezultati biti međunarodno priznati. Zahvaljujući istaknutim sportistima, kao što je Olivera Jeftić koja nam je pomogala u organizaciji, ovaj maraton je podignut na visok nivo, pa će pored domaćih atletičara učestvovati i gosti iz inostranstva. Imaćemo polumaraton od 21 kilometar, tri kruga po sedam kilometara i trku za najmlađe sugrađane, naveo je Ranko Samardžić i napomenuo da su prijave za trku moguće i na dan maratona.

Ivan Miškeljin, državni prvak u maratonu, ponosan je što je promoter prvog Šabačkog maratona.

Šabac je organizacijom ovog polumaratona stao rame uz rame sa gradovima kao što su Berlin, Beč, Atina ili Beograd. Dolazak velikog broja trkača iz Srbije i inostranstva doprinosi da ovaj maraton dobije i edukativni karakter, da se gosti atletičari upoznaju sa istorijom i kulturom grada u kom su trčali, podvukao je Ivan Miškeljin.

Nagrade su iste u muškoj i ženskoj konkurenciji: 25.000 dinara za osvojeno prvo mesto, 15.000 dinara za drugo i 10.000 dinara za treće mesto.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.