AAA

OMS | 31.08.2017 13:20

Opština Bogatić đacima prvacima poklonila po 5.000 dinara


Svih 219 đaka prvaka sa područja opštine Bogatić,  uoči polaska u školu lokalna samouprava je obradovala  poklon-čestitkom vrednom pet hilјada dinara. Novac iz opštinskog budžeta je roditelјima prvaka pomoć u nabavci udžbenika i školskog pribora, a saobraćajni paket koji je uz poklon čestitku danas uručen na velikoj svečanosti u Bogatiću, prvacima  će pomagati da bezbedno putuju do škole.

"Okupili smo se da još jednoj generaciji prvaka poželimo sve najbolјe povodom polaska u školu, da ih podržimo i ohrabrimo. Trudićemo se da u narednom periodu obezbedimo veća sredstva iz lokalnog budžeta koja neće biti samo znak pažnje i  simbolika, već zaista prava pomoć roditelјima učenika, čime bismo dali doprinos strategiji pobolјšanja populacione politike koju sprovodi Vlada Srbije", rekao je Dalibor Ostojić, pomoćnik predsednika Opštine.

Ostojić je dodao da Opština Bogatić u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Kancelarijom za javna ulaganja realizuje velike infrastrukturne projekte dogradnje i rekonstrukcije  zgrada osnovnih škola u Bogatiću, Badovincima, Klenju, Crnoj Bari, Glogovcu, Banovom Polјu, kao i u Mačvanskoj srednjoj školi.

Pri kraju je završetak izgradnje sportske sale u Mačvanskoj srednjoj školi, a u planu je izgradnja sportske sale u Glušcima i učeničkog doma za srednjoškolce.

Marina Damnjanović, koja za polazak u školu priprema najstarije od troje dece zahvalila se lokalnoj samoupravi što pokazuje brigu za đake prvake.

"Polazak u školu mnogo košta. Ne smem ni da sabiram. Znam samo da smo nabavili knjige, ranac, pribor, a naravno opremili smo prvaka od glave do pete novom garderobom", rekla je ona.

"Trudimo se da naši učenici dobiju vrhunske uslove za školovanje. U ovoj i narednoj godini u objekte osnovnog, srednjeg i predškolskog obrazovnja biće uloženo 150 miliona dinara. Uz to, iz opštinskog budžeta se izdvajaju značajna sredstva za stipendije, nagrade i finansiranje prevoza učenika", – istakao je Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić.

Nova školska godina će sutra početi u svim osnovnim školama, područnim odelјenjima i Mačvanskoj srednjoj školi. U prvom razredu je 60 učenika manje nego prošle godine. Prvo zvono će se oglasiti ujutro, po rasporedu od ranijih godina, a u svim osnovnim školama pripremaju i svečani prijem đaka prvaka.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.