AAA

OMS | 01.09.2017 11:45

Šabačka sela odlučuju o novcu od poreza

Djaci iz Štitara, mačvanskog sela nadomak Šapca, danas su ušli u obnovljenu školu. Mesna zajednica je odlučila da novac od poreza na imovinu uloži u bolje uslove najladjih stanovnika ovog sela. Kompletna stolarija na školi je obnovljena, a u toku je postavljanje fasade. Vrednost radova je blizu 1,8 miliona dinara.Štitar je juče sa saradnicima posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je pozvao meštane Štitara da se uključe u procese odlučivanja o potrošnji novca iz budžeta Mesne zajednice.

“Pozivam meštane Štitara da se upišu u spisak za glasanje koji će im omogućiti da odlučuju o načinu trošenja novca kojim su platili porez na imovinu. Glasanje o načinu trošenja novca u Štitaru biće organizovano naredne godine. Novac iz ove godine su investirali u školu, Dom kulture, crkvu, uredjenje centra. Obezbedili smo da ceo proces neposrednog izjašnjavanja bude slobodan i neposredan tako da verujem da će gradjani donositi dobre odluke u skladu sa svojim stvarim potrebama“, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Predsednik Saveta Mesne zajednice “Štitar” Rajko Simić pozdravio je odluku Grada da odlučivanje o trošenju novca prebaci u ruke gradjana.

“Dobro je što svako selo ima mogućnost da odredjuje šta su njegove stvarne potrebe. Štitaru nedostaje ambulanta. To je za sada naša najveća potreba. Od povraćaja poreza rekonstruisali smo krov na Domu kulture, nasipali puteve, menjali stolariju“, naveo je Simić.

Iako će gradjani Štitara projekte predlagati naredne godine i tada se o njima izjašnjavati, upis u spisak za glasanje u ovom selu je u toku. Anketari posećuju svako domaćinstvo, a svi punoletni članovi porodice imaju pravo da se upišu.

O kom iznosu novca će Štitarci odlučivati naredne godine, biće jasno kada se sabere koliko je novca od poreza na imovinu uplaćeno u 2017. godini na teritoriji ovog sela.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.