AAA

OMS | 05.09.2017 11:20

Poziv za novinare na okrugli sto 'Životna sredina, kvalitet vazduha i vode'

Tim Ujedinjenih nacija u Srbiji organizuje okrugli sto "Životna sredina, kvalitet vazduha i vode, i posledice po zdravlje sa osvrtom na UN održive ciljeva razvoja u okviru Agende 2030", uz učešće Ministarstva zdravlja, Ministarstva životne sredine, EU Delegacije u Srbiji kao i predstavnika UN agencija i relevantnih nacionalnih institucija i civilnog sektora.

Nakon uvodnog obraćanja predstavnika UNDP i Svetske zdravstvene organizacije (SZO), kao i predstavnika relevantnih ministarstava i EU Delegacije, tim UN-a predstaviće svoj dosadašnji rad u kontekstu životne sredine. Drugi deo okruglog stola biće posvećen aerozagadjenju i rezultatima istraživanja Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji, uz prisustvo predstavnika SZO iz Kancelarije u Bonu.  

Vlada Republike Srbije je sa Timom UN-a zaključila petogodišnji Okvir razvojnog partnerstva za period od 2016. do 2020. godine koji je usklađen sa nacionalnim razvojnim prioritetima i procesom predpristupnih pregovora sa Evropskom unijom, a naročito se odnosi na proces dostizanja ciljeva održivog razvoja u okviru UN Agende 2030. Stoga je i ovaj skup posvećen isticanju angažovanosti Republike Srbije u sprovođenju ciljeva održivog razvoja.

U ime Tima UN u Srbiji, zadovoljstvo nam je da Vam uputimo poziv da prisustvujete ovom događaju u sredu, 6. septembra 2017. god, s početkom u 10.00h u prostorijama UN-a, Zorana Đinđića 64, Novi Beograd.

Izjave za medije predviđenje su pre samog početka skupa 9.30-10.00 h kao i po završetku u 11.30h (program u prilogu).


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.