AAA

OMS | 07.09.2017 14:50

Šabac ugostio ambasadorku Australije

Šabac je danas posetila ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini i tom prilikom sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem razgovarala o osobenostima i mogućnostima grada Šapca.

Tokom prijema u Gradskoj kući za ambasadorku su priredjene prezentacije u oblasti privrednog potencijala Šapca, kulture i obrazovanja, kao i projekta "Sava park".

Naglasivši da je impresionirana onim što je saznala o Šapcu, ambasadorka Fini je ocenila da je grad koji je ponosan na svoju prošlost, a istovremeno zagledan u budućnost.

"Koliko mi je poznato, u Šapcu posluje samo jedna australijska kompanija. Ja se nadam da će ih u budućnosti biti više", istakla je ambasadorka Džulija Fini.

Posetu ambasadorke Australije Šapcu, gradonačelnik je okarakterisao kao dobru priliku za predstvljanje potencijala Šapca, ali i promociju konkretnih projekata.

"Izuzetno je važno što ambasadori stranih zemalja posećuju Šabac i upoznaju se sa svim što smo postigli i što planiramo. Verujem da ćemo uskoro uspostaviti bližu saradnju sa Ambasadom Australije, koja će rezultirati razvijanjem programa u kulturi i obrazovanju, kao i u unapredjenju kvaliteta javnih površina u gradu. Uverio sam se da postoji veliko interesovanje za to, i zahvalan sam ambasadorki Australije što je posetila Šabac", rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Posle prijema u Gradskoj kući, ambasadorka je posetila sinagogu – budući Muzej šabačkih Jevreja, Biblioteku šabačku i Narodni muzej.
Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke
)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.