AAA

OMS | 08.09.2017 13:50

Šabac ponosan na rad i znanje pčelara

U Šapcu je danas otvoren Internacionalni festival pčelarstva, koji je okupio više od 50 izlagača iz zemlje i regiona.

Festival je otvorio zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović. On je učesnicima poželeo uspešnu manifestaciju, a gradjanima da probaju i kupe kvalitetne proizvode, ali i da nešto nauče o proizvodnji meda.
 
"Šabac je dobro mesto za organizaciju sajmova i festivala pčelarstva, budući da se u našem kraju proizvodi najviše meda. Pokazali smo da je nama u Šapcu važno kako se odnosimo prema proizvodjačima meda. Agrarni budžet u okviru budžeta grada Šapca podržava sve obuke, projekte i manifestacije koje podstiču proizvodnju meda u Šapcu", rekao je Kostadinović.

On je skrenuo pažnju i na činjenicu da pčelarstvo ima dosta neiskorišćenih potencijala za razvoj i zapošljavanje.
 
"Činjenica da je u ovom trenutku samo šest odsto kapaciteta iskorišćeno za proizvodnju meda, govori koliko ova oblast ima potencijala i koliko još ljudi od ovog posla mogu da zaradjuju. Grad Šabac je tu da im pomogne u tome. Ponosni smo na rad, znanje i iskustvo pčelara koji su šabački kraj svrstali medju najznačajnije proizvodjače meda u Srbiji. Želimo da budemo još bolji i uspešniji zato što imamo prirodne i ljudske potencijale", poručio je zamenik gradonačelnika Šapca.

Pčelari su ocenili da je Festival dobra prilika za upoznavanje proizvodjača i kupaca, a da je učešće posebno važno za mlade pčelare koji su uz pomoć Grada počeli da se bave proizvodnjom meda.

Program se završava u 20 sati koncertom starogradske muzike u pešačkom delu Karadjordjeve ulice.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke
)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.