AAA

OMS | 13.09.2017 15:30

MK Group donirala putničko vozilo Institutu za majku i dete


Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, dobio je danas novo putničko vozilo zahvaljujući kome će pacijenti na hematoonkološkom odeljenju, pravovremeno primati ozračenu krv koja im je svakodnevno potrebna, kao redovna terapija.

Automobil marke Fiat Doblo, koji je donacija kompanije MK Group, omogućiće vozačima da u bezbednom automobilu svakog dana prevoze krv na zračenje do Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu.

Radoje Simić, direktor Instituta Dr Vukan Čupić, najtoplije se zahvalio svim donatorima, i kompaniji MK Group, koji su izašli u susret potrebama Instituta i istakao da bolesna deca nisu samo briga bolnice i Ministarstva zdravlja, već briga svih nas, da našoj deci omogućimo da žive u boljim uslovima, da se leče i sutra postanu mladi ljudi koji će biti sposobni za rad, a neki će i voditi kompanije. "Auto koji smo dobili od vas ćemo korisititi za prevoz materijala i opreme, a nekada ćemo njime i prevoziti decu koja idu na zračenje ili na neka dodatna ispitivanja", dodao je dr Simić.

Ružica Nenezić iz kompanije MK Group istakla je da kompanija MK Group i sve njene članice veliku pažnju posvećuju promociji koncepta društveno odgovornog poslovanja i ističe njen značaj kroz brojne donatorske, sponzorske i humanitarne aktivnosti:

"Nastavićemo i dalje da kroz konkretnu pomoć i donacije neophodne opreme  doprinesemo unapređenju zdravstvene zaštite u Srbiji jer je to i pitanje boljitka svih nas pojedinačno i celog zdravstvenog sistema", dodala je predstavnica kompanije MK Group.

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić", osnovan pre 67 godina, najveća je pedijatrijska ustanova u Srbiji, u kojoj se godišnje pregleda oko 200.000 dece, a na bolničko lečenje primi oko 22.000 pacijenata. Pod jednim krovom nalaze se sve službe i odeljenja neophodne za zbrinjavanje dece sa najsloženijim urođenim anomalijama, stečenim oboljenjima, uključujući i maligne tumore, kao i decu sa teškim povredama.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.