AAA

OMS | 22.09.2017 12:00

U Metkoviću, kod Bogatića, sutra takmičenje kazandžija

"Metkovačka vesela mašina", tradicionalna turistička manifestacija, održaće se sutra u etno-selu "Mačvanski konak" u selu Mačvanskom Metkoviću, saopšteno je u Kulturno-obrazovnom centru u Bogatiću.

Celodnevni program ove manifestacije je osmišljen da učesnike i goste na trenutak vrati u prošlost, sa ciljem da se očuvaju tradicija, zaboravljeni običaji, stari zanati i gastronomski specijaliteti ovog kraja.

Od osam sati ujutro počeće nadmetanje kazandžija u pečenju rakije. Nije slučajno što se "Vesela mašina" organizuje u Mačvanskom Metkoviću, jer su kazandžijski zanat i proizvodnja najkvalitetnije domaće rakije još od ranije zaštitni znak ovog malog sela.

Uz takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša, na sajmu gastronomije i domaće radinosti izlagaće proizvođači zdrave hrane i zanatlije, dok će članice Udruženja žena "Darinka" iz Mačvanskog Metkovića sve goste posluživati listićima, specijalitetom mačvanskog kraja.

Pripremljena je i izložba slika akademskog slikara Dragana Martinovića i bogat kulturno-umetnički program sa nastupima folklornih društava i izvornih pevačkih grupa.

Manifestaciju organizuju mesna zajednica Mačvanski Metković, turističko domaćinstvo "Mačvanski konak", Kulturno-obrazovni centar i Opština Bogatić.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.