AAA

OMS | 10.10.2017 17:05

Porodilištu u Priboju uručena medicinska oprema u okviru akcije Zajedno za bebe


U okviru akcije za opremanje porodilišta u Srbiji "Zajedno za bebe", koju su pokrenuli Komercijalna banka i Fond B92, uručena je neophodna oprema porodilištu Opšte bolnice u Priboju. Opremu vrednu 3,5 miliona dinara čine ultrazvučni aparat sa tri sonde i dva porodjajna stola.

"Akciju smo pokrenuli sa ciljem da stvorimo bolji i zdraviji ambijent za našu decu i na taj način se odužimo društvu u kome poslujemo. Mislim da smo zajedno mnogo postigli, jer je kvalitet nege i brige o zdravlju novorodjenčadi i njihovih majki podignut na viši nivo, a lekari i osoblje bolnica imaju priliku da, radeći na savremenoj i modernoj opremi, unaprede svoje znanje i profesionalne veštine. Treba svakako napomenuti da u akciji učestvuju i klijenti Banke, koji su korišćenjem naših kartica doprineli količini novca koji je Banka donirala", izjavio je Petar Stefanović, izvršni direktor za poslove sa stanovništvom i nove bankarske tehnologije, koji je u ime Komercijalne banke uručio donaciju bolnici.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić podsetio je da je donacija u Priboju 15-ta donacija u okviru kampanja Zajedno za bebe.

"Veoma je važno što akcijom "Zajedno za bebe", podjednako vodimo računa o najvećim porodilištima u centrima, kao i onim porodilištima na periferiji, koja se veoma često zaobilaze kada je reč o neophodnoj opremi. Zbog toga mi je drago što smo uz pomoć klijenata i uprave Komercijalne banke donirali opremu porodilištu u Priboju, u želji da pomognemo da daju istu vrstu podrške bebama i majkama, kao i u svakom drugom delu naše zemlje. Osim ove donacije koja je danas uručena, do sada smo bolnice u Užičkom regionu (Opšta bolnica Užice, Opšta bolnica Prijepolje i Dom zdravlja Kosjerić) opremili  savremenom opremom u vrednosti od skoro 135.000 evra", rekao je Matić

Prethodne donacije u okviru ove akcije bile su organizovane u Beogradu (GAK Višegradska i GAK Narodni front), Čačku, Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu, Valjevu, Negotinu, Kladovu i Jagodini. Osim medicinske opreme za porodilišta u navedenim gradovima, nabavljena je još i IT oprema za 13 porodilišta i devet matičnih službi u 19 gradova u Srbiji za pokretanje projekta upisa novorodjenčadi u matične knjige odmah u porodilištu.

"Zahvaljujemo se Komercijalnoj banci i Fondu B92 na ovoj značajnoj  donaciji koja će u velikoj meri poboljšati uslove rada i boravka u našem porodilištu. Ova donacija će omogućiti unapredjenje kvaliteta rada i zdravstvene nege za ceo užički region", izavio je prim. dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

 Ova akcija pokrenuta je 1. juna 2014. godine i prikupila je 48,3 miliona dinara.

Do kraja ove godine, u okviru akcije "Zajedno za bebe", biće uručena medicinska oprema Domu zdravlja u Vrnjačkoj Banji.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

Produkcija je deo Projekta unapredjenja informisanja gradjana koji sufinansira Opština Priboj


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.