AAA

OMS | 15.11.2017 13:25

Grad Šabac i Ekonomski fakultet zajedno u projektu 'studentske prakse'

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i Grad Šabac potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u nadležnosti lokalne samouprave.

Sporazum, koji će omogućiti studentima da prva radna iskustva steknu tokom studija, da usavrše poslovne veštine i budu konkurentni na tržištu čim završe studije, potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Studenti će, od nadležnih u Šapcu, posle obavljene prakse, dobijati izveštaj o tome koliko je njihovo znanje primenjivo, da li poseduju potrebne veštine za obavljanje posla, kao i sugestije za dalje unapređenje znanja i sposobnosti, rekao je dekan Boričić.

"Kvalitetno i svima dostupno obrazovanje jedna je od najvažnijih politika za koje se zalažemo u Šapcu. Grad ne čine zgrade i objekti, već ljudi koji u njemu žive. Zato nam je važno da se mladi i obrazovani ljudi, koji se školuju van Šapca i van granica države, vrate u naš grad, gde će osnovati porodice, naći posao i doprineti kvalitetnijem životu u lokalnoj samoupravi", rekao je gradonačelnik Šapca Zelenović.

„Težimo da đacima obezbedimo kvalitetno osnovno i srednje školsko obrazovanje, ali i da pomognemo studentima da učešćem u praksi steknu i znanja koja nisu samo teorijska“, dodao je on.

Ekonomski fakultet je Biblioteci šabačkoj uručio i donaciju stručnih knjiga, u vrednost od 200.000 dinara.

Inače, na Ekonomskom fakultetu u Beogradu do sada je diplomiralo više od 2000 Šapčana, a na studijama ih je trenutno oko 200.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.