AAA

OMS | 12.04.2018 15:40

Nova slika šabačkih sela

Na neposrednom izjašnjavanju koje je prošlog decembra organizovano u Gornjoj Vranjskoj, meštani su bili većinski izglasali da se 1,1 milion dinara od povraćaja poreza na imovinu uloži u uređenje centra sela.

U narednim danima u centru Gornje Vranjske biće rekonstruisan trotoar i popločanim behaton kockama, izgrađena dva nova parkinga-ispred prostorija mesne zajednice i škole, novo autobusko stajalište, rekonstruisan prostor oko spomenika i izgrađene prilazne saobraćajnice ispred prostorija Mesne zajednice.

Julijana Mitrović, predsednica Saveta Mesne zajednice "Gornja Vranjska", kaže da su građani prilikom neposrednog izjašnjavanja nedvosmisleno pokazali šta je najvažnije za selo.

"Pošto smo imali veći iznos novca na računu, ovo je bila jedinstvena prilika da ta sredstva uložimo u uređenje centra sela, što nam je i prioritet. I ranije smo, od sredstava od povraćaja poreza na imovinu, uređivali selo. Postavljeno je osvetljenje, donirana su sredstva za crkvu i šljunčeni neasfaltirani putevi", navela je predsednica Saveta MZ "Gornja Vranjska" i dodala da je pohvalno to što Grad daje mogućnost mesnim zajednicama da same odlučuju kako će trošiti novac od poreza na imovinu koji se prikupi u tom mestu.

Danas je Gornju Vranjsku posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je sa predstavnicima novoizabranog Saveta Mesne zajednice razgovarao o radovima koji su u toku i predlozima za ovogodišnje glasanje.

On je pohvalio inicijativu stanovnika Gornje Vranjske da se uredi centar sela i deo oko škole.

"Ono što su meštani Gornje Vranjske prvo predložili, a zatim i izglasali, sada se realizuje. Od ove godine, svaka mesna zajednica u Šapcu, bilo da je gradska, prigradska ili seoska, dobiće mogućnost da odluči na šta treba da se troši novac od poreza na imovinu. Tu smo da čujemo šta je prava narodna volja. Svi građani, u svih 60 mesnih zajednica će predlagati i glasati za projekte. Za tu namenu će biti opredeljeno više od dva miliona evra", rekao je Zelenović.

Kako je istakao gradonačelnik, dok se gradska vlast bavi neposrednim izjašnjavanjem čime se daje moć građanima da odlučuju, šabačka opozicija koju čine predstavnici Srpske napredne stranke, pada na sve niže grane i umesto da učestvuju u dobrim stvarima koje se dešavaju u Šapcu, bave se klevetama i lažima.

"Stalno se u javnosti iznose neistine i uvrede. Umesto da se svi zajedno založimo da se izgradi auto-put, da se urede pristupne saobraćajnice u obe industrijske zone, da učestvujemo zajedno u uključivanju što više građana u odlučivanje, mi imamo tužnu i neprijatnu sitauciju da se lažima i manipulacijama obmanjuje javnost i građanstvo. To su počeli da uviđaju i odbornici u gradskom parlamentu, pravi predstavnici naroda, koji počinju da napuštaju Srpsku naprednu stranku", zaključio je Zelenović.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
 
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.