AAA

OMS | 12.04.2018 15:45

Pomoć američke vlade obezbedjuje pouzdano vodosnabdevanje Tutinu


Američka vlada, preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Vlada Republike Srbije svečano su pustili u rad novi rezervoar za vodosnabdevanje u Tutinu, kapaciteta 200 kubnih metara.

"USAID je obezbedio 1,3 miliona dolara kako bi pomogao opštinama u Srbiji koje su pogođene migrantskom krizom", rekla je direktorka misije USAID-a u Srbiji Aza El-Abd.

 "U opštini Tutin, USAID je obezbedio 75.600 dolara za izgradnju novog rezervoara koji će obezbediti dovoljnu i pouzdanu količinu pijaće vode za stanovnike sela Velje Polje i migrante koji borave u Centru za azil u Tutinu", dodala je direktorka misije USAID-a u Srbiji.

"Tutinci, kao i migranti, zaslužuju čistu, zdravu vodu i zato je važno da nastavimo da osluškujemo potrebe lokala, posebno u zajedništvu sa međunarodnim organizacijama koje su više nego voljne da pomognu u rešavanju konkretnih problema našeg stanovništva", izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

"Ovim projektom, između ostalog, želimo da iskažemo i zahvalnost za humanost i solidarnost prema migrantima", dodao je Ružić.

"Opština je pripremila tehničku dokumentaciju za novi rezervoar. Izgrađen je zahvaljujući pomoći USAID-a i sada je povezan na vodovodnu mrežu", rekao je predsednik opštine Tutin Kenan Hot.

Izgradnja rezervoara u Tutinu deo je "Projekta za jačanje kapaciteta  lokalnih  zajednica za reagovanje na migrantsku krizu", koji finansira USAID a sprovodi UNDP.

"Pomažemo lokalnim zajednicama u Srbiji da migrantsku krizu preokrenu u razvojnu šansu i da postanu otpornije na buduće izazove", rekla je Steliana Nedera, zamenica stalne predstavnice UNDP-a u Srbiji.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
 
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.