AAA

OMS | 13.04.2018 14:30

Referendumi u Šapcu podstakli gradjane da redovno plaćaju porez

"Kada smo ušli u proces referenduma obećao da će sve izglasano biti uradjeno i to se upravo dešava u Sinoševiću. Posebno mi je zadovoljstvo što su meštani Sinoševića uložili novac u uređenje doma kulture", rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović danas u Sinoševiću, nadomak Šapca.

U ovom selu u toku je rekonstrukcija doma kulture, jer su meštani na decembarskom referendumu izglasali da se deo sredstava od poreza na imovinu potroši za uredjenje ovog objekta i zaustavi njegovo višedecenijsko propadanje.

Meštani Sinoševića u decembru su odlučivali o trošenju 789.504 dinara, ove godine imaće na raspolaganju više od milion i sto hiljada dinara.

„Koliko je dobra ova politika i koliko dobrog donosi svima, pokazuje činjenica da su meštani Sinoševića odlučili da plate više poreza na imovinu. To je dokaz da postoji mogućnost da ono što je javna obaveza postane i korist gradjana. Pozivam gradjane da učestvuju u novom krugu referenduma, jer ne mogu ni ja, ni predsednik, ni bilo ko sa strane, da kažemo šta je najbolje za meštane Sinoševića. On najbolje znaju šta su njihove stvarne potrebe”, zaključio je gradonačelnik.

Demokratija u mom sokaku – tim rečima Svetozar Marković, član Gradskog veća, poreklom iz Sinoševića, opisao je ovaj jedinstveni šabački proces koji omogućuje gradjanima da odlučuju kako će biti potrošen novac od poreza na imovinu.

Predsednik Mesne zajednice “Sinošević” Nikola Pavlović kazao je da će prostorije doma kulture delom biti namenjene mladima i da će postaviti stolove za bilijar i stoni tenis, a deo za rad Mesne zajednice. On veruje da će mladima biti bolje uz druženje, igru i muziku i da su to benefiti koji novi objekat donosi selu.

„Za naredni referendum predložićemo meštanima da 20 odsto sredstava opredelimo za nastavak uredjenja doma kulture, a 80 odsto za šljunčenje malskih i nekategorisanih puteva koji su u lošem stanju i očekujem da ćemo dobiti podršku gradjana za tu ideju”, najavio je Nikola Pavlović.

Pored toga što su 400.000 dinara od poreza na imovinu meštani Sinoševića uložili u rekonstrukciju Doma kulture, novac su opredelili i za postavljanje klupa i klackalica u parku, sredjivanje ograde i osvetljenje spomenika kao i za rešavanje imovinsko-pravnog statusa centra sela.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
 
(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.