AAA

OMS | 11.05.2018 15:10

Otvorene Sportske igre mladih na Zlatiboru


Sama činjenica da je u jednoj maloj opštini kao što je Čajetina došao ovoliki broj dece govori da su organizatori napravili pravu stvar a mi kao domaćini smo se potrudili da stvorimo sve uslove kako bi se deca osećala kao kod svoje kuće. Poručio sam deci da bi osnovni motiv njihovog  bavljenja sportom trebalo da bude zdrav način života i druženje, a ne novac rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, naglasivši da Zlatibor uz turističke potencijale ima i velike potencijale za razvoj sporta, i da će opština Čajetina posebno podsticati razvoj sporta kod mladih.

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije se zahvalila opštini Čajetina na pomoći u organizaciji ovog sportskog događaja, dodavši da je "uvek lepo biti na Zlatiboru a posebno danas, imajući u vidu ovaj karavan radosti i prijateljstva mladih.
Zadovoljni smo saradnjom sa predstavnicima lokalne samouprave Čajetine i drago mi je da su prepoznali ono što mi želimo da radimo imajući u vidu da je ovde prioritet drugarstvo kroz sport."

Svi zainteresovani osnovci (2003. godište i mladji) nadmetaće se u šest sportskih disciplina malom fudbalu, ženskoj odbojci, uličnom basketu, stonom tenisu, šahu a posebno nadmetanje namenjeno je deci 2007. godišta i mlađih u igri "Između dve vatre". Tokom juna će još biti održana nadmetanja u odbojci na pesku i tenisu.

Vrednost projekta Igara takodje su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope.

Kako navode iz opštine Čajetina, Sportske igre mladih podržavaju Evropski parlament, Vlada Ruske Federacije, Medjunarodni olimpijski komitet, Svetska fudbalska federacija, Svetska rukometna federacija i mnogi drugi...

U 2018.godini Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara održaće se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije.

U još 20 mesta održaće se turniri u malom fudbalu Koka Kola Kup Srbije 2018. a u još 20 mesta u saradnji sa Savezom za školski sport  Srbije, organizuju se promotivne aktivnosti i takmičenje u atletici i izmedju dve vatre.

Svečano otvaranje Sportskih igara mladih za region zakazano je za 25.maj u 10 časova, na Centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici.

Državno finale SIM SRBIJE 2018. biće održano od 23. do 29.jula u Beogradu.

Veliko medjunarodno finale na kome učestvuju pobednici iz Srbije, Hrvatske i BIH, u 10 sportova,  na programu je u Splitu, od 20. do 26.avgusta 2018. godine


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.