AAA

OMS | 11.09.2018 15:05 > 11.09 15:15

Šabačka sela lepša i uređenija

Uređenje centra Gornje Vranjske, pocerskog sela nadomak Šapca, danas je završeno asfaltiranjem površina ispred škole, prodavnice i parkinga. To je bio predlog koji su prošlog decembra izglasali meštani, čime je završen prvi krug neposrednog izjašnjavanja. Savet mesne zajednice je predložio nove ideje koje će se naći na glasačkim listićima, pa se stanovnici Vranjske već spremaju za novo neposredno izjašnjavanje u nedelju 16. septembra.
Danas su ovu mesnu zajednicu posetili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Milan Vasić, direktor JP „Infrastruktura“, Miodrag Filipović, rukovodilac Sektora za gradnju u JP „Infrastruktura“ i Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika Šapca za uključivanje građana. Oni su sa meštanima i predstavnicima Saveta MZ „Gornja Vranjska“ razgovarali o predlozima koji će se naći na glasanju u nedelju.
Dragan Lukić, predstavnik Saveta MZ, istakao je da je veoma ponosan što je završeno uređenje centra sela i što od nedelje startuju sa novim idejama i projektima u okviru procesa neposrednog izjašnjavanja.
“Ove godine raspolažemo sa 2,1 milion dinara, duplo više novca nego što smo imali prošle godine. Na glasačkom listiću će biti sedam predloga, a jedini predlagač je Savet MZ. Pozivam sugrađane da izađu i podrže ideje da pomognemo crkvi i fudbalskom klubu, da izgradimo novi trotoar prema crkvi i Stojićevićima, da završimo uređenje Doma kulture, postavimo uličnu rasvetu, uredimo puteve i da sredimo groblja i staze ka njima”, naveo je Lukić.
On je rekao da je odziv meštana Gornje Vranjske da učestvuju u neposrednom odlučivanju na zavidnom niovou, i da se do sada u spisak upisalo više od 840 stanovnika Gornje Vranjske, što je blizu 80 odsto od ukupnog broja punoletnih građana.
Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika Šapca, pozvala je sve sugrađane da se upišu u spiskove za neposredno izjašnjavanje. Napomenula je da meštani Gornje Vranjske imaju mogućnost da se upišu u spisak do četvrtka 13. septembra.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je da su završni radovi u centru ovog pocerskog sela primer dobre energija koja se desi kada građani sami odlučuju šta je najpotrebnije da se radi u mestu u kom žive.
„Građani ove mesne zajednice i svake druge šabačke mesne zajednice sada imaju svoj novac. To nisu velike sume novca, ali ga ima tačno onoliko koliko su poreza uplatili. Ovo je jedini način da čujemo šta je prava narodna volja a Šabac je jedini grad u Srbiji u kom je moguće da građani odlučuju o trošenju svog novca. Ovako treba da izgleda svaki grad i svaka mesna zajednica u Srbiji, kada milioni građana dobiju mogućnost da odlučuju. Postavlja se pitanje da li želimo da svi građani odlučuju o svom novcu ili da odlučuje samo jedan čovek, podvukao je Zelenović.
Glasanje će u nedelju 16. septembra, pored Gornje Vranjske, biti organizovano i u Drenovcu, Duvaništu, Mačvanskom Pričinoviću, Orašcu, Sinoševiću i Tabanoviću.
Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.