AAA

OMS | 10.10.2018 11:05 > 10.10 11:07

Novi naslovi za najmlađe u Vulkančiću

Kao i uvek, Vulkan izdavaštvo vodi računa o najmlađim čitaocima. Svoje nove omiljene naslove mališani će pronaći na štandu Vulkančić na predstojećem 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga od 21. do 28. oktobra.

Jesen je idealno vreme da se najmlađi čitaoci prepuste čarima najlepših bajki koje će ih odvesti u svet snova i maštarija.

Omiljeni dečiji pisac Slobodan Stanišić, koji već decenijama ulepšava detinjstvo mnogim generacijama, ovoga puta predstavlja knjige iz biblioteke Istorijska potraga. Knjige su osmišljene tako da dete na zabavan i neobičan način usvoji mnogo istorijskih činjenica. Odgovarajući na pitanja, dete prati avanture naših znamenitih srednjovekovnih ličnosti. Na taj način, s lakoćom će saznati sve važne činjenice o Stefanu Nemanji, Simonidi, Jeleni Anžujskoj, Milošu Obiliću i neverovatnim ličnostima naše istorije.

Posle velikog uspeha prvog dela, Vulkančić najavljuje nastavak velikog hita Priče za laku noć za male buntovnice 2. Novu vrstu bajki, priče o 100 žena heroja koju će obožavati devojčice širom sveta, potpisuju Elena Favili i Frančeska Kavalo. Ovo je neophodno štivo za svaku devojčicu kako bi odrasla s verom u sebe i saznanjem da joj ništa nije nedostižno. Priče za laku noć za male buntovnice 2 slave izvanredne žene od Nefertiti do Bijonse, Rozalind Frenklin do Dž. K. Rouling. Kraljice i aktivistkinje, balerine i advokatice, gusarke i kompjuterske naučnice, astronautkinje i izumiteljke – zapanjujuci spojevi koji donose uzbudljiv osećaj da ništa nije nemoguće. Jedinstveni narativni stil priča pretvara svaku biografiju u bajku, prikazujući na čudesan način duh junakinja.

Atlas mitova koju potpisuje Tijago de Morais je edukativna knjiga i predstavlja odličan uvod u neke od najzanimljivijih kultura sveta. Sadrži mape sa bogovima, herojima i fantastičnim stvorenjima iz drevnih krajeva sveta. Neobičnim ilustracijama na zanimljiv i pristupačan način deca uče o 12 različitih mitologija. Neke od njih su: grčka, egipatska,slovenska, induska, japanska, astečka, polinežanska i druge.

U knjizi Sveznalice: Zašto i kako? Sve o svemu u 700 pitanja i odgovora najmlađi će pronaći sve odgovore na pitanja koja svakodnevno postavljaju. Pomoću 700 pitanja i odgovora, otkriće zanimljive činjenice o ljudskom telu, životinjama, biljkama, istoriji, nauci i drugom, a divne ilustracije i neobični primeri učiniće učenje zabavnim i lakim.

Autorka brojnih avanturističkih romana za decu, Stefani Berdžis Samfajr predstavlja slatku i neobičnu priču Zmaj sa čokoladnim srcem koju će mališani obožavati. Glavna junakinja, hrabra mlada zmajica želi da dokaže roditeljima da je dovoljno odrasla da izađe iz pećine, tako što će uhvatiti najopasniji plen – čoveka. Ali šta se dešava kada se prevari i popije začaranu toplu čokoladu, koja će je pretvoriti u devojčicu?

Pošto je leto prošlo, omiljena poslastica mališana poprimila je novi oblik! Knjige Lepezice sveznalice u obliku sladoleda će svi obožavati. Kreativno i slikovito osmišljene, knjižice sadrže 120 zanimljivih pitanja i odgovore na njih. Ukupno ih ima 4 i prilagođene su različitim uzrastima: za najmlađe 0d 2-3 godine, mlađi uzrast obdaništa od 3-4, srednji uzrast 4-5 i stariju decu obdaništa 5-6 godina.

Ove i druge nove omiljene naslove, pronaći ćete na štandu Vulkančić na predstojećem sajmu knjiga. Zato se naoružajte dobrim raspoloženjem i dođite da se družimo. Knjiga je puno, a Sajam samo što nije počeo!
Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke) 
     
    


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.