AAA

OMS | 09.11.2018 12:45

Credit Agricole Grupa: Neto prihod 1,8 milijarde evra u trećem kvartalu 2018. godine

Credit Agricole Grupa je u trećem kvartalu 2018. godine ostvarila neto prihod u iznosu od 1,8 milijarde evra i 5,3 milijardi evra u prvih devet meseci 2018. godine.

Korigovan za ograničeni broj specifičnih stavki, osnovni neto prihod Grupe je približno isti kao i navedeni neto prihod za ova dva perioda i predstavlja visok nivo profitabilnosti.

U trećem kvartalu 2018. godine, za grupu u celini, komercijalni zamah je ostao snažan u svim poslovnim linijama zahvaljujući novim klijentima banaka koje posluju sa stanovništvom i cross-selling-u, što je uslovilo rast prihoda tokom kvartala. Precizna kontrola troškova omogućila je pozitivan efekat na poslovni bilans i poboljšanje  "cost/income" racia na 62,8%.

U skladu sa srednjoročnim planom "Strateška ambicija 2020", stabilan, diversifikovan i profitabilan poslovni model grupe je doveo do organskog rasta u svim poslovnim linijama, uglavnom kroz sinergiju izmedju specijalizovanih poslovnih linija i maloprodajnih mreža i osigurao je visok stepen operativne efikasnosti, stvarajući prostor za investiranje u razvoj.

Tokom trećeg kvartala, finansijska snaga Credit Agricole grupe ostala je robustna, sa adekvatnošću kapitala od 14,9%, što je za +0,1 procentni poen više u odnosu na kraj juna 2018. godine.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.