AAA

OMS | 13.05.2019 14:00 > 13.05 14:00

Vodotokovi kod Šapca pod kontrolom

Vodostaj na Savi kod Šapca je nizak za ovo doba godine, a kanali drugog reda popunjeni do trećine kapaciteta te za sada nema nikakvih opasnosti od najavljenih obilnih padavina, izjavio je gradonačelnik Šapca Nebojša

Zelenović nakon preventivne sednice Štaba za vanredne situacije koja je održana danas u Gradskoj kući u Šapcu.
Sednica Štaba za vanredne situacije sazvana je zbog upozorenja koje je izdao Sektor za vanredne situacije. Na sednici su predstavnici VP “Sava” naveli da je vodostaj Save kod Šapca trenutno je 276 cm, daleko od vanredne odbrane od poplava koje se uvode kada je vodostaj 500 cm.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je i komandant Štaba za vanredne situacije izjavio je da je sednica preventivnog karaktera a stanje na terenu pod kontrolom.

„Ovo je preventivna sednica, ispitali smo vodotokove prvog i drugog reda, kanalsku mrežu i kanalizaciju koju održavaju naša preduzeća – sve je pod kontrolom, nema nikakvih opasnosti. Vodostaj na Savi je nizak za ovaj period godine a kanali drugog reda su do trećine popunjeni tako da ima dovoljno mesta da se primi sva voda. Štab funkcioniše na isti način na koji je funkcionisao i proteklih nekoliko godina. Komuniciramo jedni sa drugima, vodimo računa i čekamo da vidimo kako će ova situacija proći”, rekao je gradonačelnik Zelenović.

On je dodao da je od pet rizičnih kilometara nasipa na Savi ostalo samo 300 metara koji eventualno mogu biti problematični.

„Što se tiče nasipa na reci Savi, dobili smo informaciju od izvođača da su u toku radovi i da od prethodnih pet kilometara koji su bili rizični sada imamo samo 300 metara koji eventualno mogu biti rizični ali da preduzeće koje izvodi radove, a to je Jugokop Podrinje, vodi računa i ima sva potrebna sredstva, u skladu sa ugovorom, da zaštiti to područje ako dođe do neuobičajeno visokog vodostaja Save”, objasnio je Zelenović.

Telefon za informacije za sve građane je 015/354-700.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.