AAA

OMS | 31.05.2019 10:55 > 31.05 10:55

Komercijalna banka odobrava subvencionisane kredite za poljoprivredu


Komercijalna banka i ove godine odobrava poljoprivredne kredite u dinarima bez valutne klauzule, sa subvencionisanjem dela kamatne stope od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Krediti iz ovog programa namenjeni su razvoju stočarstva, ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, za nabavku hrane za životinje i investiciona ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Odobravaju se sa rokom otplate do tri godine, s tim da je za nabavku određene poljoprivredne mehanizacije za biljnu proizvodnju, moguća otplata kredita i do pet godina.

Posebna pogodnost su krediti do 36 meseci otplate, sa specijalnim uslovima subvencije kada su nosioci gazdinstava fizička lica sa prebivalištem na područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Takođe, specijalne pogodnosti za subvenciju imaju i muškarci starosti do 40 godina nezavisno od prebivališta, kao i žene nezavisno od starosti i prebivališta.

Procedura za odobravanja ovih kredita je veoma brza i jednostavna, uz uslov prethodne saglasnosti od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Zahtevi za subvencionisane poljoprivredne kredite mogu se podneti u ekspoziturama Komercijalne banke koje obavljaju poslove sa poljoprivredom, a zainteresovani klijenti sve informacije mogu da dobiju i na brojeve telefona Kontakt centra 0700 800 900 i 011 201 8600.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.