AAA

OMS | 12.07.2019 14:15 > 12.07 15:28

Šabačke ulice u novom izdanju (VIDEO)

Tokom vikenda očekuje se asfaltiranje prvog dela Karadjordjeve ulice, jedne od centralnih saobraćajnica u Šapcu, čija je rekonstrukcija u toku.

Radovi se zatim sele u Nikole Pašića, Surepovu a zatim i u Prote Smiljanića. Sve su to saobraćajnice kojim će prolaziti novi javni prevoz od jeseni koji će povezati različite delove grada kojim do sada nisu prolazili gradski autobusi.

Karadjordjeva ulica dobiće sasvim drugačiji izgled – više mesta za parkiranje, dovoljno prostora za javni prevoz, pešake i bicikliste.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović objasnio je zašto se odustalo od prvobitnog plana za rekonstrukciju ove ulice.
"Karadjordjeva je jedna od najvažnijih ulica i mi smo planirali da potpuno promenimo način funkcionisanja saobraća u njoj. Medjutim, nismo uspeli da rešimo problem parking mesta za čitav ovaj kraj. Trebalo je da obezbedimo parking iza Jankove škole gde je jedan gradski plac, ali nismo uspeli da rešimo pristupne saobraćajnice. Onda smo usvojili primedbe gradjana iz ove i okolnih ulica da nam nedostaje izmedju 40 i 50 parking mesta i ovom rekonstrukcijom menjamo način parkiranja. Biće više parking mesta, a istovremeno nećemo narušiti način na koji pešaci i biciklisti koriste ovu ulicu, biće dovoljno mesta za sve”, rekao je gradonačelnik prilikom posete radovima u Karadjordjevoj.

On je najavio nove linije gradskog prevoza i naglasio da će rekonstrukcije biti rađene najbrže moguće i u skladu sa potrebama gradjana.
Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Grad Šabac.

Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Grada.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.