AAA

OMS | 15.07.2019 14:25 > 15.07 14:25

U Šapcu nova Kvantaš pijaca

Na parceli u blizini tržnog centra „Kapitol park” u Šapcu, opredeljenoj za novu Kvantašku pijacu, počela je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže.

Ovi radovi prvi su korak ka izgradnji moderne pijace za voće i povrće, kakvu najveći proizvođači voća i povrća u Srbiji zaslužuju.

"U šabačkom kraju proizvede se najviše voća i povrća i naši proizvodjači zaslužuju da imaju lepo mesto za ozbiljnu trgovinu. Na budućoj Kvantaš pijaci imaće mogućnost i skladištenja robe koju u odredjenom momentu ne mogu da prodaju. Izgradnja nove pijace deo je naše politike da svako dobije mogućnost da zaradi više. Ova lokacije će tome svakako doprineti jer su saobraćajnice projektovane i za teretni saobraćaj, što će privući veće i ozbiljnije kupce. Lokacija je pristupačnija i kupcima i prodavcima bez obzira na to iz kog kraja dolaze", rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović prilikom posete radovima na parceli gde će biti premeštena Kvantaška pijaca.

Projekat Kvantaške pijace je jedan od većih projekata u Šapcu, uraden je po ugledu na pijace u Ljubljani, a lokacija je opredeljena kao najbolja pre više od deset godina. Izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže finansira Evropska unija sa 85 odsto sredstava preko programa EUPRO.

Ovo je treća lokacija u Severozapadnoj industrijskoj zoni čije opremanje finansira Evropska unija. Vrednost radova na lokaciji nove Kvantaš pijace je 33 miliona dinara, a biće izgradjeno 600 metara vodovodone, 600 metara fekalne i još toliko atmosferske kanalizacione mreže.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Grad Šabac.

Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Grada.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.