AAA

OMS | 07.08.2019 14:45 > 07.08 14:45

U Šapcu sve bolji uslovi za investitore

U Severozapadnoj radnoj zoni u Šapcu u toku je asfaltiranje ulice Nova 7 koje će biti završeno do petka. Ovo je potpuno nova saobraćajnica koja se prostire od javnog parkinga pored kompanije "Jazaki" do puta za Drenovac, odnosno Sremsku Mitrovicu.

Asfaltiranju je prethodila izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, a radovi se finansiraju preko programa Evropske unije "EuPro".

Zahvaljujući novoj saobraćajnici, koja donosi bolje uslove za investitore, već je prodata parcela od pet i po hektara, izjavio je danas gradonačelnik Nebojša Zelenović prilikom posete radovima u Zoni.

"Šapčani će se iznenaditi kada budu došli sledeći put u Severozapadnu radnu zonu jer će videti još jednu novu ulicu i još novog prostora za investitore. Mnogo lakša komunikacija i saobraćaj prvenstveno za korisnike u Zoni. Ja se zahvaljujem Evropskoj uniji, našem najvažnijem i najvećem partneru, na projektu "EuPro" iz kog smo mi dobili novac za finansiranje izgradnje ove saobraćajnice. Dobra vest i za naše donatore i za gradjane Šapca jeste da smo već prodali pet i po hektara na ovoj lokaciji novoj kompaniji koja će doći u naš grad. Širimo industrijsku zonu, imamo nove investitore, oni dolaze iz svih krajeva sveta. Poslednji investitor je iz Velike Britanije. U našem gradu se otvaraju nove prilike da naši ljudi rade u mnogo boljim uslovima i da ostvarmo onu našu prvu politiku – sa svako zaradi više novca. Sada je to 36.000 dinara neto. Slušaćemo potrebe i zaposlenih i poslodavac i nastaviti da investiramo, a nadam se sve više sa našim partnerima iz Evropske unije", rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Infrastrukturno opremanje Industrijske zone Evropska unija preko programa "EuPro" finansira sa 710.000 evra, a radovi se izvode na još dve lokacije u Zoni gde se gradi vodovodna i kanalizaciona mreža – na prostoru nove Kvantaš pijace i u zapadnoj transverzali preko puta benzinske stanice Mačva ekspres.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.