AAA

OMS | 20.08.2019 13:10 > 20.08 13:10

Metro Accelator prerastao u Metro Xcel startap program za ugostiteljstvo

METRO Accelerator za ugostiteljstvo, u partnerstvu sa kompanijom Teachstars, bio je prvi svetski akcelerator u čijem je fokusu bila digitalna revolucija ugostiteljske industrije. Nakon 4 godine uspešne saradnje ovaj program prerasta u nešto više, u samostalni METRO program koji sada ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da napreduju brže i dalje – METRO Xcel.

METRO Accelerator osnovan je 2015. godine i od tada je iznedrio sedam programa, od kojih su četiri vezana za oblast ugostiteljstva, a tri za oblast maloprodaje. Od prve klase do najskorije četvrte klase, koja je diplomirala u februaru 2019. godine, neprestano je bio omogućen pristup ključnim kontaktima u industriji, angažovano je nekoliko stotina mentora i pružena podrška za oko 40 kompanija koje su kolektivno prikupile preko 50 miliona dolara.
Međutim, kako potražnja tržišta neprestano raste došlo je do prirodne evolucije ovog programa, čiji je sada osnovni cilj da takođe pruži podršku razvoju startapa, ali za razliku od METRO Acceleratora u čijem fokusu su bili startapi u ranoj fazi, METRO Xcel fokus prebacuje na kasniju fazu, u kojoj već postoji znanje i veština stečena ranije obezbeđenim praksama.
U METRO Xcel programu primat se stavlja na ekspertizu za razvoj poslovanja i mogućnosti prodaje. Sa tim ciljem otvorena je kontinuirana regrutacija na kvartalnom nivou i vrši se potraga za kompanijama koje žele da unaprede svoje poslovanje iz oblasti ugostiteljstva tako što će ga širiti na novo tržište, ili onim koje se bave nekom drugom  oblašću, a žele da se oprobaju i u ugostiteljstvu.

METRO sa ponosom gleda na ovo unapređenje koje se zasniva na četiri godine najbolje prakse, i za Xcel program traži kompanije koje imaju bilo koji od sledećih ciljeva razvoja poslovanja: (Ulazak na tržište: kompanije komercijalizovane u jednoj zemlji sa ciljem da se prošire na novo geografsko tržište, Širenje iz različite industrije u ugostiteljstvo: kompanije sa komercijalizovanim proizvodima u drugoj industriji, sa željom da pređu u sektor ugostiteljstva, Skaliranje: Dalje prodiranje na tržište i proširenje na skali ).

Apliciranje za METRO Xcel program počelo je u julu, i nema krajnjeg roka za prijavu, jer program traje tokom cele godine, sa kvartalnom dinamikom. To u praksi znači, da će sve prijave podnete do kraja septembra biti razmatrane za prvu programsku sesiju koja počinje u novembru. Ako aplikacija stigne posle septembra – razmatraće se za drugu sesiju programa, koja startuje u februaru 2020.

Završnica programa obuhvata prisustvo na poznatim prodajnim sajmovima (INTER–NORGA, Sirha, Madrid Fusion i dr.), a kako bi se otvorio još jedan prodajni kanal i startapi izložili što većem broju prodajnih mogućnosti.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.