AAA

OMS | 07.11.2019 13:45 > 07.11 13:45

Šabačka prigradska naselja povezana asfaltom

Danas je počelo je asfaltiranje puta koji spaja Jevremovac i Letnjikovac, dužine 800 metara. Vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara i kompletno se finansira iz budžeta grada. Očekuje se da radovi budu završeni u utorak.

"Put koji prolazi i pored novog groblja nije važan samo za meštane ova dva naselja, nego i okolnih sela. Ako znamo da Jevremovac ima 5000 žitelja, a Letnjikovac oko 4000, onda je jasno koliki je značaj puta", ukazuje Milan Gajić, član Saveta MZ "Jevremovac".

Prema rečima Nikole Veselinovića, predsednika MZ „Letnjikovac”, današnji dan je važan datum za meštane Letnjikovca i Jevremovca jer će rešiti višedecenijski problem povezivanja.

"Očekujemo veliko rasterećenje i bezbedniji saobraćaj, što je vrlo važno za ovaj kraj, imajući u vidu da je ovde novo groblje ali i škola koju pohadja 700 djaka", kaže Veselinović.

On napominje da je ovo samo jedna od akcija koju su na Letnjikovcu i Jevremovcu pokrenuli sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, kome se ovom prilikom i zahvalio.

Početku asfaltiranja najvažnije popreče deonice koja povezuje dva prigradska naselja Jevremovac i Letnjikovac, prisustvovao je gradonačelnik Šapca. On je istakao da u budžetu ima dovoljno novca da sve planirane ulice i putevi budu asfaltirani.

"Ono što su gradjani tražili, sada smo u prilici da uradimo i reč je samo o spremnosti firmi koje smo angažovali i vremenskih prilika. Zahvaljujem se na saradnji mesnim zajednicama Letnjikovac i Jevremovac i gradjanima, a svim 'nevernim tomama' koji se ne bave politikom već cirkusom koji pokušavaju da naprave od našeg grada kao što su od Srbije, poručujem da rade beskorisan posao. Ovo je važno da se srede putevi i ulice, voda i kanalizacija tamo gde nedostaju, a da bi to bilo moguće, potreban je novac. Mi novca imamo u budžetu, uspeli smo i da uštedimo", rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da država gradu Šapcu i dalje duguje 30 miliona evra i kada bi taj novac bio vraćen, stiglo bi se u svaku ulicu i svako domaćinstvo, svuda gde nedostaje bazična infrastruktura.

"Plan nam je da u naredne četiri godine sva prigradska naselja budu potpuno urbanizovana, a to znači da imaju sve što postoji i u gradu", zaključio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.