AAA

OMS | 26.05.2020 12:45 > 26.05 12:45

Vebinaru Credit Agricole banke prisustvovalo više od 100 domaćih kompanija


Kao deo paketa mera podrške privrednicima za predupredjivanje ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa, Credit Agricole banka održala je vebinar na kome su prisustvovali predstavnici više od 100 domaćih kompanija. Osnovni cilj ovakvih savetovanja koje Banka redovno organizujeje da privrednicima pruži ekspertsku podršku koja im može unaprediti poslovanje.

Osim konkretnih podsticaja koji se tiču bankarskih proizvoda i likvidnosti koju Credit Agricole obezbedjuje a koja je suštinska za nesmetano funkcionisanje privrede, Banka koristi svoju ekspertizu stečenu kroz poslovanje sa 52 miliona klijenata na 47 tržišta širom sveta kako bi domaćim privrednicima obezbedila pravovremene informacije suštinske za razumevanje buduće situacije, što je i bio cilj i poslednjeg vebinara sa temom "Makroekonomska kretanja i trendovi na finansijskim tržištima“.

"Srbija je u svakom pogledu mnogo spremnije dočekala ovu krizu nego prethodnu 2008. godine, sa relativno niskim učešćem javnog duga u BDP-u, deviznim rezervama na istorijskom maksimumu kao i kontinuirano niskom i stabilnom inflacijom. Pravovremene i koordinirane mere monetarne i fiskalne politike, omogućiće Srbiji da znatno ublaži uticaj pandemije Covid-19 na ekonomiju i da iz predmetne krize izadje uz mnogo blaže posledice nego ne samo zemlje iz regiona, već i većina ostalih evropskih zemalja", zaključio je Vladimir Djordjević, rukovodilac Sredstava Credit Agricole Srbija i predavač na poslednjem vebinaru.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.