AAA

OMS | 05.01.2021 12:30 > 05.01 12:30

Sberbank donirala više od 7,5 miliona dinara za borbu protiv korona virusa

Sberbank Srbija je u 2020. godini donirala više od 7,5 miliona dinara za podršku borbi protiv korona virusa, saopšteno je danas.

U decembru 2020. godine je ova banka obezbedila dve vredne donacije za nabavku opreme namenjene Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", kao i donaciju namenjenu Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) za nabavku neophodnog medicinskog materijala i bolničkih kreveta.
Predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija Marijana Vasilescu kazala je da nam je aktuelna pandemija svima još jednom potvrdila koliko je za Srbiju, ali i čitav region, važno da Institut "Torlak" modernizuje svoju proizvodnju.

"Takodje, česti skokovi broja kovid pozitivnih gradjana su već dugo veliki izazov za zdravstveni sistem, dok je dnevna potrošnja medicinskog materijala u bolnicama i domovima zdravlja širom Srbije izuzetno velika", kazala je Vasilescu.

Ona je dodala da su zahvaljujući donacijama nabavljeni novi respiratori i poboljšani uslovi lečenja u mnogim bolnicama u Srbiji.

Prema njenim rečima, Sberbank će i u narednom periodu nastaviti aktivno da prati dešavanja i potrebe svih zdravstvenih institucija u zemlji, kao i da adekvatno reaguje na sve to u želji da gradjanima pruži pravovremenu podršku u zaustavljanju širenja korona virusa.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.