AAA

OMS | 30.12.2016 12:15

Grad Šabac poslovao domaćinski i po zakonu

Poslovali smo po zakonu, vodili računa o parama u budžetu i kao dobri domaćini čuvali svaki dinar. Čisti smo kao suza. Evidentirane neusaglašenosti u izveštaju revizora za 2015. godinu neće se ponoviti, jer su već u 2016. otklonjene. Najvažnije je da izveštaj potvrđuje da budžet nije oštećen, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović reagujući na izveštaj DRI o budžetu grada Šapca za 2015. godinu.

On je dodao da su sistemske stvari usaglašene sa važećim propisima još za vreme revizije, što je revizor i naveo u svom izveštaju.

Navedene neusaglašenosti odnose se na iznos od 590 miliona dinara, ali one se nisu odrazile na konačan rezultat poslovanja, zaključuje se u izveštaju DRI.

Najveći deo neusaglašenosti odnosi se na pogrešna knjiženja troškova u dva javna preduzeća i Gradskoj upravi, u kojima su svi poslovi izvedeni po zakonu, po najnižim cenama na tržištu, za šta postoje dokazi.

"Ako neko nije dobro knjižio, ne znači da je uzeo pare. Suština našeg razmimoilaženja je u tome što smo mi mislili i mislimo da treba da se štedi energija i izoluju stambene zgrade, da deca ne treba da čekaju na red u vrtićima, a da se zdravstvena zaštita sprovodi svuda. Čuvali smo svaki dinar i domaćinski se odnosili prema budžetu. Dokaz za to je i da smo na plate u javnom sektoru potrošili 100 miliona dinara manje nego što je to Vučić propisao. Skrenuta nam je pažnja što smo finansirali nabavku protivgradnih raketa i naknade strelcima, a mi smo to morali da uradimo. Tako smo sprečili višemilionsku štetu koja je pretila našim poljoprivrednicima", navodi gradonačelnik Šapca.

On podseća da je Šabac pohvaljen od nadležnih državnih organa za štednju u raznim oblastima. Na primer za uštedu energije koja se postiže izolacijom zgrada. DRI kaže da način finansiranja nije po pravilu, a upravo šabački model postao je uzor ostalim lokalnim samoupravama.
 
Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.