AAA

OMS | 10.05.2017 13:40

Šabačke preduzetnice unapređuju privredu grada

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas je uručio ugovore o finansiranju računovodstvenih usluga ženama koje su osnovale preduzetničke radnje tokom 2016. godine u Šapcu. Reč je o 26 preduzetnica koje su se javile na javni poziv gradonačelnika, objavljen 15. februara. Grad Šabac je za ovu meru podsticaja, u okviru devet mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, opredelio 1,7 miliona dinara.

Čestitajući preduzetnicama uspešan start i nastavak posla, gradonačelnik Šapca je istakao da je finansiranje računovodstvenih usluga u vrednosti do šest hiljada dinara mesečno, konkretna mera kojom se pomaže samostalni bizis i način da se unapredi preduzetništvo u gradu.

"Dogovorili smo se da osnujemo savet za žensko preduzetništvo koji će ne samo promovisati njihov rad već i ohrabriti druge žene da razvijaju  poslovne ideje i same utiču na svoj život. Šabac je dobro mesto za razvoj biznisa i investicije. Najbolji pokazatelj pojačane privredne aktivnosti je porast prihoda od poreza na zarade. U martu ove godine u Šapcu je zabeleženo 1500 zaposlenih više u odnosu na isti mesec prošle godine. Stvari se odvijaju na dobar način i mi smo tu da unapređujemo poslovni ambijent, između ostalog zahvaljujući ženama preduzetnicama i Privrednom savetu grada Šapca", zaključio je gradonačelnik Nebojša Zelenović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.