AAA

OMS | 19.05.2017 11:30

Potpisan sporazum o saradnji Komercijalne banke i Garancijskog fonda AP Vojvodine


Na 84. Medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, potpisan je Sporazum o saradnji izmedju Komercijalne banke a.d. Beograd i Garancijskog fonda AP Vojvodine. Ovaj sporazum, omogućiće privrednim društvima, preduzetnicima, zemljoradničkim zadrugama i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije Vojvodine, da dodju do povoljnih dugoročnih kredita sa garancijom Fonda.

Direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine djordje Raković, istakao je da je ovim Sporazumom samo nastavljena uspešna saradnja koja traje jednu deceniju:

"Garancijski fond AP Vojvodine i Komercijalna banka a.d. Beograd saradjuju deset godina i meni je izuzetno zadovoljstvo što se obim saradnje širi, sa ciljem da krajnji korisnici kredita budu zadovoljni i da im se pomogne u rastu i širenju njihove proizvodnje. Na obostrano zadovoljstvo, obnovljena je saradnja sa Komercijalnom bankom i ona sada obuhvata širi opseg kreditiranja. Reč je o konkursima koji se odnose na kupovinu poljoprivrednog zemljišta, finansiranje nabavke poljoprivredne opreme, mehanizacije, matičnog stada i višegodišnjih zasada i vinograda, finansiranje gradnje, rekonstrukcije, adaptacije silosa, hladnjača, podnih skladišta i nabavke prateće opreme i finansiranje nabavke  nove opreme za mala i srednja preduzeća" rekao je direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine djordje Raković.

U ime Komercijalne banke Sporazum su potpisali izvršni direktor za poslove sa stanovništvom i nove bankarske tehnologije Petar Stefanović i zamenik direktora Sektora za poslove sa mikro i agro klijentima Ivica Mišić.

O značaju saradnje sa Garancijskim fondom AP Vojvodine,  član Izvršnog odbora Komercijalne banke a.d. Beograd Dejan Tešić je istakao:

"Poljoprivreda je izuzetno važna za sredine u razvoju, jer razvoj  poljoprivrede podstiče rast i u nepoljoprivrednim sektorima. Zbog toga su poljoprivredni proizvodjači veoma značajni klijenti za Komercijalnu banku i mi to potvrdjujemo prisustvom svake godine na Sajmu u Novom Sadu, ali i kroz kreditne linije koje potpisujemo sa raznim institucijama, kako bismo omogućili klijentima što povoljnije uslove kreditiranja," naglasio je Dejan Tešić, član Izvršnog odbora Komercijalne banke a.d. Beograd.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.