AAA

OMS | 16.06.2017 11:10

U Bogatiću dvanaest hiljada vlasnika plaća porez na imovinu

Lokalna poreska administracija Opštinske uprave u Bogatiću završila je izradu rešenja o zaduženju za porez na imovinu u ovoj godini i uručila ih poreskim obveznicima.

"Ukupno je štampano 11788 rešenja i skoro sva su uručena obveznicima. Ovih dana se privodi kraju uručivanje rešenja u dve najmanje mesne zajednice, pa se može reći da je odsek lokalne poreske administracije uspešno završio ovaj obiman posao", istakao je Branko Danilović, načelnik Opštinske uprave.

Uz rešenje o visini poreza na imovinu, gradjanima je uručeno i 9243 rešenja za plaćanje naknade za zaštitu i unapredjenje životne sredine.

"Eko taksa" ranijih godina nije naplaćivana, a u ovoj godini, odlukom Skupštine opštine iznosi šest dinara po kvadratnom metru godišnje za vlasnike kuća i stanova, dok vlasnici poslovnog prostora godišnje plaćaju između 12 i 18 dinara po kvadratu, u zavisnosti od ukupne površine.

"U odnosu na 2016. godinu broj obveznika poreza na imovinu je skoro udvostručen, s obzirom da je prošle godine ažurirana baza podataka i u višemesečnoj terenskoj kontroli evidentirani svi vlasnici objekata koji nikada ranije nisu plaćali porez", rečeno je u Opštinskoj upravi u Bogatiću.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.