AAA

OMS | 05.07.2017 12:45

U Bogatiću škole postale gradilišta

Odmah po završetku školske godine i nakon što su đaci otišli na letnji raspust, tri škole u opštini Bogatić su postale velika gradilišta. U toku su obimni radovi vredni oko pedeset miliona dinara.

"Očekujemo da u ovoj i narednoj godini u obrazovanju dostignemo investicije od 150 miliona dinara. U planu je kompletno renoviranje još dve osnovne škole, kao i izgradnja predškolske ustanove u Belotiću. Uz ove investicije, koje doprinose unapređenju uslova školovanja, iz budžeta se izdvajaju sredstva za prevoz učenika, nagrade i stipendije, čime lokalna samouprava potvrđuje odgovorno ponašanje prema obrazovanju", istakao je Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić.

Kada se u septembru vrate u školske klupe, učenici  Osnovne škole "Mika Mitrović" u Bogatiću teško da će prepoznatu svoju "staru" školu, jer se tokom letnjeg rasputa ona  kompletno renovira. Prošle godine je sredstvima lokalnog budžeta rekonstruisan krov, a u naredna dva meseca, sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima obaviće se rekontrukcija i uredjenje enterijera, elektroinstalacija, učionice će dobiti internet, a izolacijom fasade unaprediće se energetska efikasnost. Radovi koštaju trideset milion dinara, a izvodi ih "Neimar" iz Beograda, dok su kao podizvodjači angažovane kompanije iz Bogatića.

U Osnovnoj školi "Laza K. Lazarević" u Klenju, takođe sredstvima iz republičkog budžeta, dovršava se ranije započeta zamena drvene stolarije, što će smanjiti izdatke za zagrevanje. Vrednost ovih radova je četiri miliona dinara.

U Mačvanskoj srednjoj školi dogradjuje se 250 kvadratnih metara korisnog prostora, namenjenog za učionice, kancelarije i zubnu ordinaciju. Oko petnaest miliona dinara škola je dobila na konkursu Evropske investicione banke pre pet godina. U ovoj školi uskoro bi trebalo da se završi i izgradnja fiskulturne sale, pa će poslednja generacija srednjoškolaca biti prva posle četrdeset godina koja će nastavu fizičke kulture izvoditi u savremenom sportskom objektu.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.