AAA

OMS | 06.07.2017 15:15

Subvencionisani krediti Komercijalne banke za poljoprivrednike


Komercijalna banka je počela sa prijemom zahteva za subvencionisane poljoprivredne kredite, u okviru programa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva finansija.

Banka odobrava kratkoročne i dugoročne dinarske kredite za ulaganja u stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo i povrtarstvo, a korisnici mogu biti fizička lica nosioci komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnici, pravna lica i zemljoradničke zadruge sa najmanje pet članova – upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i u aktivnom statusu.  

Krediti se odobravaju sa rokom otplate do tri godine, osim za nabavku poljoprivredne mehanizacije za biljnu proizvodnju, gde je moguća otplata kredita do pet godina.  

Posebne pogodnosti u otplati kredita imaju fizička lica sa prebivalištem na područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, muškarci do 40 godina starosti i žene nosioci gazdinstva, bez obzira na godine.

Procedura za odobravanje ovih kredita je veoma brza i jednostavna, uz uslov prethodne saglasnosti od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Zahtevi za subvencionisane poljoprivredne kredite mogu se podneti u svim ekspoziturama Komercijalne banke koje obavljaju poslove sa poljoprivredom, a njihov spisak se nalazi na adresi www.kombank.com/mreza-poljoprivreda


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.