AAA

OMS | 08.08.2017 14:10

Sonja Sarkozi nova članica Izvršnog odbora zadužena za poslove sa stanovništvom u Sberbank Europe


Sonja Sarkozi je 1. avgusta 2017. izabrana za članicu Izvršnog odbora zaduženu za poslove sa stanovništvom (direktorka za poslove sa stanovništvom) u grupaciji Sberbank Europe Group.

"Uz Sonju Sarkozi kao novu članicu našeg Izvršnog odbora, grupa dobija pojačanje u vidu dokazane prvakinje iz sektora poslova sa stanovništvom.
Njena stručnost – iza koje stoji više od 20 godina bankarskog iskustva sa posebnim fokusom na stanovništvo i digitalizaciju – predstavljaće izuzetnu vrednost za naše poslovne aktivnosti sa fizičkim licima na tržištima centralno-istočne Evrope i Nemačke", izjavio je Gerhard Randa, izvršni direktor Sberbank Europe.

Tokom prethodnih godina, Sonja Sarkozi je uspešno vodila easybank AG kao njena izvršna direktorka. Zahvaljujući Sonji Sarkozi, austrijska Direct Bank se razvila u sveobuhvatnu banku za poslove sa stanovništvom koja ima više od 570.000 otvorenih računa. Sonja Sarkozi će u Sberbank Europe predvoditi razvoj i implementaciju uspešne digitalne strategije na nivou čitave grupe, uz usavršavanje strateške efikasnosti ponude za fizička lica u centralno-istočnoj Evropi i Nemačkoj, optimizaciju svesti o brendu i maksimalnu primenu sinergije na svim tržištima Sberbank Europe grupe.

"Uvek se vodim prepoznavanjem, razumevanjem i predviđanjem potreba klijenata kako bi ponuda obuhvatala jednostavne, intuitivne i pristupačne proizvode i usluge uz korišćenje najnovijih digitalnih mogućnosti. Moje dosadašnje iskustvo pokazalo je da intenzivna i otvorena komunikacija sa klijentima i zaposlenima obezbeđuje autentično korisničko iskustvo i visok stepen zadovoljstva klijenata. Raduje me što ću aktivno učestvovati u poslovanju sa stanovništvom u okviru Sberbank Europe, usmerenom na dalji održivi rast", dodala je Sonja Sarkozi.

U 2016. godini, poslovi sa stanovništvom u okviru Sberbank Europe doprineli su ukupnoj neto dobiti ove grupacije sa više od 40%. Sberbank Europe je povećala svoju bazu aktivnih klijenata za 11% – sa 604.000 u 2015. na 673.000 klijenata na kraju 2016. godine – a razlog je bio uspešna akvizicija novih klijenata fizičkih lica u centralno-istočnoj Evropi. U Austriji, Sberbank Europe je aktivna u segmentu poslovanja sa pravnim licima, dok u centralno-istočnoj Evropi predstavlja potpuno razvijenu univerzalnu banku koja posluje i sa stanovništvom i sa pravnim licima.

***

Od 1. avgusta 2017. godine, Izvršni odbor Sberbank Europe sastoji se od pet članova
Gerhard Randa (izvršni direktor)
Arnt Rošling (finansijski direktor)
Sonja Sarkozi (direktorka za poslove sa stanovništvom)
Stefan Zapotoki (poslovi sa pravnim licima)
Aleksej Bogatov (direktor za upravljanje rizikom i direktor za informacione tehnologije)

O grupi Sberbank Europe AG
Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču je bankarska grupacija 100% u vlasništvu Sberbank Rusija. Sberbank Europe prisutna je na devet tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CIE): Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini. Sberbank Europe poseduje mrežu od 228 ekspozitura, zapošljava više od 4.300 ljudi i pruža usluge više od 670.000 klijenata (zaključno sa 31.12.2016. godine).
Zvaničan sajt: www.sberbank.at

Sberbank Rusija je najveća ruska banka i jedna od vodećih finansijskih institucija u svetu. Imovina Sberbanke čini trećinu ukupnog ruskog bankarskog sektora. Sberbanka je jedan od glavnih zajmodavaca nacionalnoj ekonomiji i ima veliki udeo u tržištu depozita. Osnivač i većinski akcionar Sberbanke je Centralna banka Ruske Federacije, koja je vlasnik 50% osnovnog kapitala, kao i jedne akcije sa pravom glasa. Preostalih 50% akcija banke su u vlasništvu ruskih i međunarodnih investitora. Usluge Sberbanke koristi više od 145 miliona klijenata u 22 zemlje. Banka ima najveću mrežu filijala u Rusiji na oko 15.000 lokacija. Mrežu banke u inostranstvu čine banke podružnice, ekspoziture i predstavništva širom Velike Britanije, SAD-a, Zajednice nezavisnih zemalja, Centralne i Istočne Evrope, Indije, Kine, Turske i drugih zemalja.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.