AAA

OMS | 31.08.2017 15:00

METRO - Pozitivni rezultati poslovanja u trećem kvartalu 2016/17

U trećem kvartalu 2016/17 METRO je pokazao snažan operativni razvoj sa povećanjem like-for-like prodaje od 2.6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupna prodaja porasla je za 4.9 odsto, na 9.3 milijardi evra, usled povoljnog uticaja pozitivnih kursnih efekata i akvizicije „Pro à Pro“, francuske kompanije specijalizovane za distribuciju hrane.

EBIT je porastao na 215 miliona evra u poređenju sa 68 miliona evra u istom periodu prošle godine. EBIT pre specijalnih stavki iznosio je 230 miliona evra, u poređenju sa 239 miliona evra u trećem kvartalu 2015/16.

Posmatrajući uporedni devetomesečni period, like-for-like prodaja METRO-a poboljšana je za 0,5% u odnosu na prethodnu godinu. Ukupna prodaja porasla je za 1,9%, na 27.9 milijardi evra. EBIT je pao sa 942 miliona evra na 720 miliona evra.

Pad se prvenstveno pripisuje posebnim stavkama u iznosu od 120 miliona evra za mere restrukturiranja Real-a i METRO veletrgovine, kao i kapitalnoj dobiti od prodaje METRO Cash & Carry Vijetnam, koji su uključeni u prošlogodišnju računicu.

EBIT je pre specijalnih stavki porastao na 840 miliona evra u poređenju sa 741 milionom evra u istom periodu prošle godine.

"METRO je pokazao snažan operativni razvoj u prvom kvartalu u kojem se plasiramo kao nezavisna berzanski listirana kompanija nakon razdvajanja METRO Grupe. Održivi trend prodaje pokazuje da smo postali relevantniji za naše kupce širom sveta, od kojih je veliki broj restorana. Zabeležili smo snažna povećanja prodaje, posebno u segmentu isporuke", kaže Olaf Koch, predsednik Borda menadžera METRO AG.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.