AAA

OMS | 06.09.2017 13:45

Šabac najefikasnije izdaje gradjevinske dozvole

Na rang listi koju su sačinili Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i NALED, Grad Šabac je na prvom mestu po efikasnosti u izdavanju gradjevinskih dozvola u periodu od 1. januara 2016. do 1. avgusta 2017. godine.

Pored dozvola za gradnju, ovaj posao podrazumeva više procedura, kao što su izdavanje lokacijskih uslova, prijave radova i drugo. Po broju podnetih zahteva, Šabac je odmah iza Beograda i Novog Sada.

Miljan Ugrinović, načelnik Odeljenja za urbanizam Gradske uprave grada Šapca napominje da bi trebalo imati u vidu da ova dva grada imaju više gradskih opština, dok je Šabac jedna celina. Pri tom, čitav posao obavljaju samo pet gradjevinskih inženjera i tri pravnika.

"Podnet je 2681 zahtev. Procenat rešenih prijava je 98 odsto, a pozitivno je rešeno 88 odsto prijava. Zakonski rok za izdavanje lokacijskih uslova je 23 dana, a mi ih rešavamo za 11 dana. Rok za upotrebne dozvole je pet dana, a kod nas su to dva dana", objašnjava Miljan Ugrinović razlog zašto je Šabac prvi medju top pet gradova u Srbiji.

Kako ističe Jelena Jekić, načelnica Gradske uprave grada Šapca, dokaz da je Šabac povoljno mesto za investiranje je i sve veći broj investitora koji grade proizvodne objekte na području grada.

"Cilj šabačke lokalne samouprave je da bude brza i efikasna jer tako šaljemo najbolju poruku investitorima da smo spremni i pouzdani za saradnju. Naš zadatak je da izadjemo u susret njihovim zahtevima, da saznamo probleme i osluškujemo potrebe investitorima, da im u najkraćem roku pružimo najbolju uslugu. To daje odlične rezultate, što potvrdjuje i činjenica da je Šabac, prema oceni Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i NALED-a, prvi medju top pet gradova po procentu rešenih i pozitivno rešenih prijava", kaže Jelena Jekić.

Gradska uprava grada Šapca ima 193 zaposlena, a prema Odluci o maksimalnom broju zaposlenih, na osnovu kvote koju je Vlada Srbije propisala, dozvoljen broj je 345.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke
)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.