AAA

OMS | 14.11.2017 14:25

Credit Agricole Grupa:Neto profit od 5,6 milijardi evra za prvih devet meseci 2017. godine

Credit Agricole Grupa saopštila je da je zaključno sa trećim kvartalom 2017. godine ostvarila neto profit u iznosu od 5,6 milijardi evra. Iskazani neto profit za prvih devet meseci 2017. godine veći je od ukupnog profita za celu 2016. godinu. Neto profit Grupe nakon odbitka specifičnih stavki iznosi 5,4 milijardi evra, što predstavlja rast od 15,3% u poređenju sa prvih devet meseci 2016. godine. 

U skladu sa svojim srednjoročnim planom „Strateška ambicija 2020“, Grupa nastavlja da jača svoju snagu baziranu na stabilnom, diverzifikovanom i profitabilnom poslovnom modelu kojim podržava organski rast u svim biznis linijama. To se u najvećoj meri ostvaruje kroz sinergiju između specijalizovanih biznis linija i maloprodajne mreže, uz održavanje visokog nivoa operativne efikasnosti, u isto vreme radeći na kapacitetima za investiranje u poslovni razvoj.

Poslovanje Grupe reflektuje kontinuirano dobar poslovni rezultat u različitim aspektima kao što su unakrsna prodaja i komercijalne inicijative, u isto vreme zadržavajući kontinuiranu kontrolu troškova uz konstantno ulaganje u budući razvoj.
Finansijska snaga Grupe dodatno je ojačana i u ovom kvartalu i sada Basel III racio osnovnog kapitala iznosi 14,9%, što je jedan od najboljih rezultata u finansijskom sektoru i daleko je iznad zakonskih propisa.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.