AAA

OMS | 05.01.2018 13:20

Stambeni krediti Komercijalne banke: Najlakše do krova nad glavom

Analizirajući zahteve klijenata i tržišta, Komercijalna banka uvela je nove, povoljnije uslove za stambene kredite sa deviznom klauzulom, osigurane kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita. Kamatna stopa je snižena i u fiksnom je iznosu u prvih 36 meseci otplate.

Iznos kredita se odobrava do visine kreditne sposobnosti klijenta i sa rokom otplate do 30 godina. Obavezno učešće je minimum 20% od iznosa kupoprodajne cene nepokretnosti ili bez učešća ukoliko je predmet obezbeđenja druga nepokretnost, čija je vrednost veća minimum 30% od iznosa kredita.

Klijenti imaju mogućnost korišćenja grejs perioda do godinu dana, uz pripis obračunate kamate glavnom dugu ili mesečno plaćanje kamate u grejs periodu.

Osim kupovine stana ili kuće, krediti mogu da se koriste i za izgradnju, adaptaciju, rekonstrukciju i sanaciju stana ili kuće.

Uz ove uslove, mogu se refinansirati i stambeni krediti uzeti kod drugih banaka, kao i subvencionisani krediti uz preuzimanje administracije duga prema državi i zadržavanje ugovorenih pogodnosti.

U slučajevima dugoročnih kredita, kao što su stambeni, koji zahtevaju komplikovaniju proceduru, dosta dokumentacije i više učesnika u procesu, Komercijalna banka klijentima pruža maksimalnu stručnu podršku i nastoji da u što kraćem roku izvrši svoje procesuiranje zahteva.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.