AAA

OMS | 08.02.2018 15:25

Pariz okovan snegom - aerodromi 'Šarl de Gol' i 'Orli' normalno rade

Sneg koji je juče paralisao Pariz i zatvorio  Ajfelov toranj i danas zadaje muke glavnom gradu Francuske i okolini. I pored izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika (leda i magle), aerodromi Šarl de Gol i Orli u Parizu, rade normalno, iako zbog teških uslova na pisti nije isključeno da će neki od letova biti otkazani u poslednjem trenutku, dok su odlaganja očekivana.

Nacionalni avio prevoznik Francuske, "Air France", preventivno je otkazao nekoliko letova i uveo niz  mera  kako bi omogućio putnicima da besplatno otkažu let ili dobiju informacije o letu u svakom trenutku. Više od 5000 agenata su non-stop dostupni putnicima i u svakom trenutku ih informišu o najnovijim promenama.

"Air France" i pariski aerodromi koordinisano rade na omogućavanju hotelskog smeštaja, keteringa i transfera putnika čiji su letovi odloženi ili otkazani. Dok traju vremenske nepogode, planirani su i dodatni uslužni terminali koji će raditi non-stop na aerodromima Šarl de Gol i Orli (Paris-Orly).

Svi korisnici usluga Air France dobijaće ažurirane informacije o otkazanim ili odloženim letovima putem Air France Connect usluge koja automatski šalje sms poruke i mejlove. Ovo je besplatna usluga koja takodje informiše o promeni gejtova i prtljagu. Kako bi ova usluga radila, važno je da dostavite Air France-u tačne kontakt informacije (broj telefona ili imejl adresu).

Na sajtu www.airfrance.com ili pomoću mobilne aplikacije http://mobile.airfrance.com moguće je pronaći ažurirane informacije o rasporedu letova. Ona se nalazi u meniju “Information”, podmeniju “Flight and airport info”. Takođe, informacije možete dobiti i telefonskim pozivom na +33 (0) 1 57 02 10 58. Poziv je besplatan sa teritorije Francuske.

Svi putnici Air France-a, direktno putem www.airfrance.com mogu da besplatno promene rezervaciju, refundiraju neupotrebljenu kartu (ukoliko je karta kupljena pre više od dva dana u  Air France ticket office-u ili na sajtu Air France-a), da odštampaju potvrdu o otkazivanju ili odlaganju leta.

Besplatno menjanje rezervacija je takodje moguće na samouslužnim kioscima na aerodromu.

Uprkos teškoćama, Air France planira da ostvari 95 odsto letova ka udaljenim destinacijama i 90 odsto letova srednje dužine sa Šarl de Gol aerodroma  i gotovo 90% kratkih letova sa aerodroma Orli.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.